Akşehir’de 2010 yılında açılan ve bu yıl ilk öğrencilerini kabul eden Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’un yoğun çabaları sayesinde Hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı tarafından yaptırılacak bina ile Fakülte binasına kavuşuyor



2010 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında 200 öğrenci ile eğitime başlayan eden Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yeni fakülte binasına kavuşuyor.

 

Bu yıl eğitime Akşehir Belediyesi’ne ait eski Cumhuriyet İlkokulu’nun Fakülte binası olarak tahsis edilmesi ile başlayan Akşehir İİBF’de yeni bölümlerin açılması ve 2. 3. 4. Sınıflar için bir fakülte binasına ihtiyaç duyuluyordu.

 

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’un yoğun çabaları ile bu ihtiyaç duyulan fakülte binasını, Selçuk Üniversitesi’nin Kozağaç’ta bulunan kampüsüne Akşehirli hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı yapmayı taahhüt etti.

Hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı ile Akşehir Belediye Başkanlığı tarafından Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne hibe edilecek olan 16 derslikli, laboratuar ve İdari Odalardan oluşan fakülte binasına ait protokol Konya Valilik makamında gerçekleştirilen bir törenle imzalandı.

Protokol imza törenine; Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ile hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı katıldı.

İmza törenin ardından bir konuşma yapan Hayırsever İşadamı Mehmet Kıyıcı “Akşehir’de böyle bir hayır işine el atabilmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Bu fakülte binasından kültür adamları ve geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olacak bireyler yetişecek. Böyle bir işe vesile olmaktan dolayı gurur duyuyor ve bu işe vesile olan başta Akşehir Belediye Başkanımız Abdülkadir Oğul olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’da “Değerli hemşehrimiz hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı’ya Akşehir için böylesine hayati önem taşıyan bir işe imza attığı için tüm hemşehrilerim ve bu fakültede yetişecek tüm öğrenciler adına teşekkür ediyorum. Eminim ki Sayın Mehmet Kıyıcı’nın ismi hiçbir zaman unutulmayacaktır. Onun bu örnek davranışının tüm hemşehrilerime örnek olmasını temenni ediyor ve kendisine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konya Valisi Muammer Erol ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’de hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı’ya bu örnek davranışı için teşekkür ettiler.