Proje tanıtımı toplantısında konuşan Çevre Mühendisi Emre Tanrıverdi, katılımcılara projeye ilişkin bilgi aktarımında bulundu. Projenin, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Akşehir’de hizmete sunulan su miktarını arttırmak ve su temin sisteminin niteliğini iyileştirmek üzere tasarlandığını belirten Tanrıverdi, projenin hedeflerini şöyle sıraladı:

“Sürdürülebilir bir su şebekesi ile Akşehir sakinlerine daha sağlıklı su sunmak, AB ve Türkiye kalite standartlarına ulaşmak için modern bir su yönetim sistemi kurmak, bölgedeki su yönetiminin genel etkinliğini ve verimini artırmak, mevcuttaki içme suyu temin sistemini rehabilite etmek, yeni su temin sistemi kurmak üzere gelir getirmeyen su oranlarını en aza indirerek proje tesislerinin sürdürülebilir bir şekilde işlemesini sağlamak, mevcut içme suyu dağıtım şebekesini rehabilite etmek.

Su temin sistemi, 2 alt sistem altında ele alınmaktadır. Bunlardan ilki Gemen, Suçıkan ve Ilıca alt sistemi, diğeri ise Tekke alt sistemidir. Kaynakların akıntılarını toplayıp beslemek üzere yeni su rezervuarı kullanılacak. Proje ile mevcut su rezervuarları olan DM-3 ve DM-4 kullanım dışı bırakılacak.

Proje şu ürünlerden oluşuyor

Projeyi oluşturan ürünler; 29 km uzunluğunda su isale hatlarının inşaatı ve 97 km uzunluğundaki su şebekesinin rehabilitasyonu ile 3 bin, bin ve 500 m3 kapasiteli olmak üzere 3 su rezervuarının inşaatı ve toplam 44 su yapısının inşaatı şeklinde sıralanıyor.”

Toplantıya, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, KOSKİ Müdürü Burhan Akcer, İşKur Müdürü Türkan Pınar Çiğdem ve muhtarlar katıldı.