Etkinliğe ilişkin olarak Akşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Bedenler oruç ile sıhhat bulurken gönüller hatimlerde buluşacak. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in başlamasıyla birlikte evlerde okunacak olan Kur’an-ı Kerim’lerin hatim duaları toplu bir şekilde Kadir Gecesi yapılacak. Mukabelelerini tamamlayarak dua programına katılmak isteyen vatandaşlar, Akşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi üzerinden başvuruda bulunabilecekler. Başvuru yapan vatandaşlar arasında yapılacak çekilişle 25 kişiye Kur’an-ı Kerim, 10 kişiye Tefsir, 1 kişiye dizüstü bilgisayar, 3 kişiye bisiklet, 2 kişiye tablet ve 20 kişiye Akşehir Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne yapılacak kayıtta yüzde 50 oranında indirim hediye edilecek” ifadelerine yer verildi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşarken geçen yıl İlçe Müftülüğümüzle birlikte başlattığımız ‘Akşehir Hatimlerde Buluşuyor’ programımızı bu yıl da devam ettirerek gönül kardeşliğimizi pekiştirmeyi amaçlıyoruz. İnşallah Rabbimiz; rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan bu mübarek ayı en iyi şekilde değerlendirmeyi bizlere nasip eder. Cenab-ı Mevla’m şimdiden yapacağımız ibadetleri kabul ve makbul eylesin. Değerli hemşehrilerim başta olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam Alemi’nin Ramazan-ı Şerif’i mübarek olsun inşallah” dedi.

Akşehir Hatimlerde Buluşuyor programına son katılım tarihi, 26 Nisan 2022 olarak belirlendi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Hatim Duası Programı’na katılmak için https://forms.gle/y24PiFjkRWb3uTCc9 linki üzerinden başvuruda bulunulabilecek. Program, https://www.youtube.com/c/AkşehirBelediyesi42 Akşehir Belediyesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.