Eğitim Sen Akşehir Temsilciliği yaptığı yazılı açıklama ile Nimetüllah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü Öğretmenlerinin sarf etmiş oldukları sözler nedeni ile kınadığını açıkladı.

Sendika’nın yaptığı açıklama şöyle:



“Basına ve Kamuoyuna,



   Eğitim müfredatına yönelik bilim dışı müdehaleler,19. Eğitim Şurası’nda alınan kararlar üzerinden eğitim sisteminin kendi çıkarları uğruna biçimlendirmek istenmesi ve topluma dayatılması Akşehir’de de kendini göstermektedir.



    İmam Hatip Ortaokullarını tanıtım toplantıları kapsamında 30 Mayıs günü bir ilkokulumuzu ziyaret eden Nimetüllah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü Öğretmenlerinin sarf etmiş olduğu sözler; öğrencileri ayrıştırıcı, ötekileştirici tutumları eğitimciler açısından pedagojik ve eğitim öğretim kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir.



  Okullarımızda yapılan toplantıda:



“Müslüman ailenin çocuğu bizim okula gelir.”



“Bizim okula gelen ahlaklı olur.”



“Bizim okulda mevcutlar az olduğundan dolayı sürekli bir sıkı denetim var bu yüzden küfür duymazsınız.”



     Diyerek küçük yaştaki ilkokul öğrencilerine bu tür ayrıştırıcı söylemlerle yaklaşmak, çocukları kamplaştırmak eğitime yarardan çok zarar verir.



   İlkokul ve ortaöğretimde imam hatipler lehine yürütülen ayrıştırıcı söylemler diğer okullarımızda okuyan öğrencilerimizi ve eğitimcileri  rencide etmekle kalmayacak, öğrencileri bir arada yaşamaktan uzaklaştıracak ve birbirine düşman haline getirecektir. Öğrenciler diğerlerini dinsiz olarak görecek, velilerin diğer velilere bakış açısı bile birbirlerine ötekileştirmeye ve ayrıştırmaya yetecektir.



   Burada sorun okulun kendisi değil, büyük iş yapıyoruz reklamını vermeye çalışanların dayatmaları ve ayrıştırıcı söylemleri,eğitim bilimleri kurallarına göre değil de şark kurnazlığı ile eğitime bakış açıları ve en önemlisi evin arka bahçesi yapma çabasıdır.



   Eğitim Sen olarak bu dayatmacı, toplumu ve öğrencilerimizi ayrıştırıcı söylemleri şiddetle kınıyoruz.”