Demokrat Parti Akşehir İlçe Başkanı Yaşar Cumbul, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde partiye kayıtlı 647 üye ile birlikte İYİ Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai’nin lehine çalışacaklarını basın açıklamasıyla duyurmuştu.





Diğer taraftan, DP Konya İl Başkanlığının Akşehir’de belediye başkan adayı çıkaracağını açıklaması sonrası Görev süreleri 28 Şubat 2019 tarihinde sona eren Akşehir DP İlçe Teşkilatı Başkanı Yaşar Cumbul göreve talip olmadığını açıkladı. Bundan sonra da partide aktif görev almayacağını yetkililere bildiren Cumbul ile kongre yapılamadığı için mevcut yönetim kurulunun da görevi sona ermiş oldu. Akşehir Demokrat Partide görev yapan hiç kimse kalmadığı ve halen eski yönetimin yerine de atama yapılmadığı öğrenildi.





Akşehir DP İlçe Başkanlığının bilgisi dışında yaşanan bu gelişmeler sonrasında Demokrat Parti Konya İl Başkanlığının, Konya Meram İlçe Başkanı İbrahim Uyar’ı Akşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği kesinleşen aday listelerinin açıklanmasıyla ortaya çıktı.