Akşehir CHP İlçe Başkanlığı, Perşembe günü yapılan törenle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yeni binasının yeni binasının açılışı gerçekleştirilirken PROTOKOL listesinde Akşehir CHP İlçe Başkanına yer ayrılmamasını kınayan bir basın açıklaması yayımladı.


CHP tarafından yapılan açıklamada şöyle deniliyor: “Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde İlçemiz İş Adamlarından Mehmet KIYICI tarafından yaptırılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yeni binasının açılış töreni için Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünce CHP İlçe Başkanlığına gönderilen davetiye ile törene davet edilmiştir. Fakat davetiye de belirlenen gün ve saatte açılışa ilçemiz CHP İlçe Başkanı Sayın Ömer KOÇ icabet etmiş, gidildiğinde protokolde adını ve yerini görememiştir.


                Bu durum açılışla ilgili protokol görevlisine bildirilmiş olup nedenini sorulduğunda ise alınan yanıt partimiz başkanını şoke etmiştir. Görevli tarafından ‘’Sayın Başkan, davetiyeyi aldığınızda partinizce geri dönüşüm yapılmadığı için protokolde yer verilmemiştir’’ bilgisi verilmiştir.   Buna karşılık partimize gelen davetiyede geriye dönüş bilgisinin yer almadığı İlçe Başkanımız tarafından görevliye açıklanmasına rağmen görevli tarafından konu ciddiye alınmamış, kendilerine bu şekilde talimat verildiği Başkanımıza belirtilmiştir.


                Bu keyfiyetin, ilçemiz CHP adına davetiyeyi gönderen Selçuk Üniversitesi Yönetimini, CHP Akşehir İlçe Başkanı ve Yönetimi olarak kınıyoruz.


CHP İlçe Başkanlığı olarak partimize yapılan bu yakışıksız davranışı halkımızla paylaşmak istememiz nedeniyle böyle bir basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.


Halkımızın bilgisine saygılarımızla sunulur.”