Akşehir T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü bünyesinde bulunan Tarım İşkolu’nda hükümlülerin yetiştirdiği sebze ve meyveler hem tüketiliyor, hem de satışından gelir elde ediliyor.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel konuyla ilgili açıklamasında; hükümlülerin istihdamı, meslek edinmeleri ve rehabilitasyonu için yürütülen faaliyetler kapsamında, 65 dekarlık tarım arazisinin 57 dekarlık bölümünde arpa üretimi yapılarak yaklaşık 23 Ton verimi alındığını, 8 dekarlık alanda ise sebze ve meyve üretimine başlandığını söyledi. İlk etapta 1 İnfaz Koruma Memuru ve 13 hükümlünün tarımsal üretim faliyetlerinde görev aldığını belirten Temel; açık alanda gerçekleştirilen tarımsal faaliyet kapsamında yetiştirilen patlıcan, sivri biber, dolmalık biber, domates, taze fasulye, karpuz, kavun, maydanoz, marul, kabak vb nin  hem Akşehir, hem de çevre Ceza İnfaz Kurumlarının ihtiyacını karşıladığını, kalanının da Çarşamba günleri Akşehir Adliyesi önünde halka satıldığını bildirdi.





Başsavcı Vedat Temel, İş Yurdu faaliyetlerinin artırılması konusundaki girişimlerini ise şöyle özetledi; ‘’Tarım alanının 2 dekarlık kısmında Sera üretimine başlamak için de yazışmalar yapılacak. Yetiştirilen sebze ve meyvelerin organik olmaları nedeniyle şimdiden 20 bin TL tutarında satış gerçekleşti. İş Yurdu tarımsal alanını genişletmek üzere, Hazine arazisinden 112 dekarlık bir alanın tahsisi için de gereken yazışmaları yapıyoruz. Bu tarımsal faaliyetlerin yanı sıra, mobilya ve demir atelyelerinde üretilen masa, dolap, kapı, korkuluk gibi ürünlerle de resmi kurumların ihtiyaçlarını karşılamak ve halka satışını yapmak isteriz..’’