Tarihi Kentler Birliği tarafından 15 yıldır düzenlenen, ’Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödül töreni Antalya’daki YAPEX Restorasyon Fuarında yapıldı. 47 Belediyenin 83 projesiyle gerçekleşen ödül töreninde, Takkasızlar Konağı Restorasyonu ve Değirmen Sokak Sokak Sağlıklaştırma projeleriyle Akşehir Belediyesi Başarı ödülü almaya hak kazandı.

 Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışmasının kazananları, ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım iş birliğinde düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarındaki törenle ödüllerini aldı. Her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar kapsamında düzenlenen 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'na 47 belediye 83 proje ile katıldı. Yarışmaya katılan belediyelerin ödül aldığı koruma projeleri YAPEX Fuarındaki Yarışma Sergisinde katılımcılarla paylaşıldı.

Ödül töreninde bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya “Antalya’da YAPEX Fuarında Tarihi Kentler Birliğimizin 2016 yılı özendirme yarışması ödül törenindeyiz. Akşehir halkımız adına, Nasreddin Hoca torunlarımız adına, Belediye Meclis Üyemiz Hakan Renkoğlu ve Fen İşleri Müdürümüz M. Ozan Küçük Beyle beraber Takkasızlar Konağı ve Değirmen Sokağında sokak sağlıklaştırması projelerimizden dolayı başarı ödülü almış bulunuyoruz. Bu ödülümüzü Akşehir halkı adına aldık. Bu ödülü almamızda emek sarf eden bütün Fen İşleri, Yapı Kontrol ve İmar Müdürlüğü ekiplerimiz ile Akşehir Belediyesi çalışanlarımıza ve Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Ödülümüzün hayırlı olmasını diliyorum. Bu ödülle beraber inşallah biz daha motive olduk. Bundan sonrada daha çok ödül alacağımıza inanıyorum. Çünkü Akşehir’de birçok Selçuklu eseri var. Bunlara el atmak bizim için hem bir vefa borcu, hem de turizm potansiyelimizi artırma noktasında önemli bir konu. Bu projelerde ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu vesile ile yine Akşehir’imiz için bir değer olan ve tescilli eserlerimizden olan, Arasta restorasyonumuzu gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Akşehir Belediyesi olarak, özgün Akşehir mimarisini taşıyan evlerimizi yenileme projelerine hız kesmeden devam edeceğimizi belirtiyor, saygılar sunuyorum” dedi.