Akşehir Belediyesi tarafından verilen cenaze hizmetlerinin iyileştirilmesi kapsamında yapılan çalışmalar devam ediyor.


Akşehir Belediyesi; cenaze hizmetleri kapsamında, cenaze evlerine taziyeye gelen vatandaşların oturacağı ve ikramlarda bulunulabilecekleri mobil taziye evi alarak hizmete sunmaya başladı.


İçerisinde masalar ve oturma alanları bulunan mobil taziye evindeki çay seti, çay, şeker ve bardaklar belediye tarafından karşılanıyor. Soğuk günlerde mobil taziye evi için ısınmayı sağlayacak elektrikli ısıtıcılarda yine belediye tarafından karşılanıyor.


Cenazesi olan vatandaşların Akşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuru yaparak bu hizmetten yararlanabileceğini söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya “Vatandaşlarımızın acı günlerinde yanlarında olabilmek, belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirebilmek amacıyla başlattığımız taziye çadırı hizmetimize ilave olarak özellikle soğuk kış günlerinde yaşanan zorlukların önüne geçilebilmesi amacıyla mobil taziye evimiz değerli hemşerilerimizin hizmetine sunulmaya başlandı. Bu uygulamamız sayesinde cenaze evine taziyeye gelen vatandaşların oturabileceği, içinde çeşitli ikramların sunulabileceği mobil taziye evi hizmete girmiş oldu. Kış aylarında ısıtıcının da bulunacağı mobil taziye evi sayesinde cenaze sahipleri, taziyeye gelen kişileri daha rahat bir ortamda ağırlayabilecek” dedi.


Cenaze sahiplerinin talebi doğrultusunda ücretsiz olarak gönderilen mobil taziye evinin kurulacağı alanında müsait olması gerekiyor.


PİDE VE AYRAN HİZMETİ DE DEVAM EDİYOR


Akşehir Belediyesi tarafından verilen cenaze hizmetleri kapsamında daha önce başlatılan pide ve ayran uygulaması da devam ediyor. Cenazesi olan her eve yapılan uygulama kapsamında Akşehir Belediyesi tarafından cenaze evlerine verilen pide ve ayranların taziyeye gelen vatandaşlara ikram edilmesi sağlanıyor.