Akşehir Belediyesi; sokakta yaşayan kedilere soğuk ve yağışlı havalarda rahat ve sıcak bir ortam sağlamak amacıyla ‘Kedi Evi’ projesini başlattı.

Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Sokak Hayvanları konusundaki hassasiyeti kalıcı hizmete dönüştürme çalışmaları kapsamında, sokak kedilerinin soğuk ve yağışlı havalardan etkilenmemesi için Yarenler Mahallesi’ne Kedi Evi yerleştirildi.



Konuyla ilgili açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Sokak hayvanları da bizim bu dünyayı paylaştığımız varlıklardır. Hayvan sever ve hayvan dostu olan Belediyemiz, Kedi Evi projesiyle, birçok yerde sokak köpekleri ve kuşlar için yaptığı uygulamalarına bir yenisini eklemiş oldu. Bizler, yaşadığımız ortamda hayvana, doğaya ve insana karşı merhametli olmalıyız. Bu nedenle Akşehir Belediyesi olarak, sokak kedilerinin kışın kardan, yağıştan, soğuktan, yazın ise aşırı sıcaktan korunması amacıyla bir projeyi daha hayata geçirdik. Kedi Evimiz kesinlikle, vatandaşlarımızın evde bakamadıkları yavru veya hasta kedilerin bırakıldığı bakım merkezi veya barınak değildir. Proje kapsamında şimdilik pilot nokta olarak Yarenler Mahallemizde uygulamış olduğumuz Kedi Evine su ve kedi maması takviyesiyle çalışmalarımız başlamıştır.’’diyerek, duyarlı vatandaşların da Kedi Evine yiyecek bırakarak destek olabileceklerini söyledi.