Akşehir Belediyesi, Konya Belediyeler Birliği işbirliği ile yatırım değerlendirme, istişare, mevzuat bilgilendirme ve motivasyon toplantısı yaptı.

Afyonkarahisar’da bir otelde düzenlenen programda; Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya  2014 - 2018 yılları arasında gerçekleştirilen yatırımlar ve hizmetler ile  bundan sonra yapılacak olan yatırımlara dair bir sunum yaptı.





Başkan Akkaya sunumunda dört yılın değerlendirmesini yaparken; sokak sağlıklaştırma çalışmaları, ilçe genelinde yapılan tarihi eser restorasyonları, kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları,  yeni park alanları ve mevcut parklara yapılan yenilemeler, engelli vatandaşlara yönelik hizmet ve yatırımlar, yeni yapılan Pazar yeri, Dudu Kadın Çarşısı, Meydan Projesi, Fidanlık alanına yapılacak olan Selçuklu Parkı ve mesire alanı, Nasreddin Hoca Mizah Köyü Projesi gibi birçok konuda katılımcılara sinevizyon eşliğinde önemli bilgiler aktardı. Bu süreçte Akşehir’de toplam 533 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirten Akkaya, sunumunun ardından katılımcıların istek, talep ve önerilerini de dinledi.





Programda; Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozdoğan tarafından "Kurumsal Aidiyet ve Biz Bilinci" konulu bir seminer de gerçekleştirildi.





Dedikodu yapmanın, inatçılığın, şaka yoluyla iğnelemenin, yüz üstü bırakmanın, eleştiriye kapalı olmanın, suçu başkalarında aramanın, tehdit içerikli dil ve üslup kullanmanın yanlış olduğunu; iş bölümü ve görev dağılımının yapılması, görevin gerektiği şekilde yapılması ve kişinin kendi sorumluluğunu yerine getirmesi gibi davranışların 'biz' bilincini oluşturacağını söyleyen Bozdoğan; Akşehir’in önemli bir ilçe olduğuna vurgu yaparak  "Akşehir öyle sıradan bir yer değildir. Akşehir Türkiye'nin en önemli ilçelerinden biridir. Hatta o kadar önemlidir ki, İstanbul'dan bir Vali Yardımcısının kaydırılacağı kadar önemli bir ilçedir ve Nasreddin Hoca her ne kadar Sivrihisar doğumlu ise de memlekette kime sorarsanız sorun, Nasreddin Hoca'yı Akşehir'le özdeşleştirmiştir” dedi.







Kaymakam Mehmet Türk de muhtarların önemine dikkat çekerek, "Muhtarlarımız idari yapılanmamızda adeta vatandaşla devlet arasında bağlantıyı kuran kılcal damarlar konumundaki birimlerimizdir” şeklinde konuştu.





Program sonrası bir değerlendirme yapan Başkan Akkaya, dönemler halinde bu tür performans ve motivasyon eğitimlerine devam edeceklerini belirterek, programa katılan Konya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Sebahattin Esen’e, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Recep Bozdoğan'a, muhtarlara ve tüm katılımcılara teşekkür etti.