23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, Akşehir Belediyesi Akşehirli çocukları tiyatroyla buluşturdu.

TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmi olan ve 1001 Sanat  ile Sütlaç Prodüksiyon tarafından sahnelenen “Hapşuu” isimli tiyatro oyunu, dün Akşehir Kültür Merkezi’nde 3 seans olmak üzere Akşehirli çocuklar için perde açtı. Tiyatroyu izlemek üzere velileri ve öğretmenleri ile birlikte Akşehir Kültür Merkezi’ne gelen çocuklar neşeli ve kahkaha dolu vakit geçirdi.



Hapşu ve arkadaşlarının, kaybolan güneşi bulmak için atıldıkları maceradaki yeni keşifleri ve bu arayış sırasında hem yardımlaşmayı hem de paylaşmayı öğrenmeleri minik izleyicilere keyifli anlar yaşattı.



Akşehir Belediyesi olarak her yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çocuklar için çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirten Başkan Dr. Salih Akkaya “Çocuklarımızı bu yıl da bir çocuk tiyatrosu ile buluşturuyoruz. Çocuklarımız cıvıl cıvıl ve tiyatroyu da oldukça beğendiler. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, onlara bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İlk Meclisimizin kahraman üyelerini bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.



Çocuklarıyla birlikte tiyatroyu izleyen veliler de etkinlik için Akşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Tiyatro seansları öncesinde, animasyon ekibi tarafından isteyen çocukların yüzleri boyanırken, seansların sonunda da tiyatroyu izleyen çocuklara Akşehir Belediyesi tarafından balon ve rüzgar gülü armağan edildi.