Akşehir Belediyesi Eti Çocuk Tiyatrosu işbirliği ile Akşehir’deki minikler için ‘Kral Çıplak’ isimli çocuk oyunu sergilenecek



23 Aralık 2013 Pazartesi günü (Bugün) sergilenecek oyunu tüm çocuklar ücretsiz olarak izleyebilecek.



Akşehir Belediyesi, kültürel ve sosyal faaliyetlerini tüm hızıyla devam ettiriyor. Akşehir Belediyesi şehrimizdeki tüm çocukları, Eti Çocuk Tiyatrosu işbirliği ile ‘Kral Çıplak’ isimli oyunla buluşturacak. Akşehir Kültür Merkezi’nde sergilenecek oyun 23 Aralık 2013 Pazartesi yani bugün saat 11.00 ve 13.30 da olmak üzere iki seansta Akşehirli miniklerle buluşacak.

Eti Çocuk Tiyatrosu tarafından sergilenecek olan ve çocukların severek izleyeceği ‘Kral Çıplak’ oyunu, hep yeni kıyafetler giymek isteyen, gösteriş düşkünü bir kralın doğum günü için giyeceği kıyafete karar verememesiyle başlıyor. Terziler arası bir yarışmayla kararını verecek olan kralın danışmanı da çeşitli kurnazlıklarla krallığı ele geçirme niyetindedir. Halkın içinden iki kişi, krala bir ders verme niyetiyle, terzi kılığına girerek saraya girerler ve krala kendisi için sadece akıllıların görebileceği çok özel bir elbise yapacaklarını söylerler. Aklın her şeyin üstünde ve asıl güzelliğin insanın kıyafetlerinde değil, içinde olduğunu konu alan oyun, hem çocuklara hem de ebeveynlere önemli öğretilerle birlikte eğlenceli bir dille sunuluyor. Oyunda, bazen güvendiğimiz kişilerin kendi çıkarları için bizi yanlış yönlendirebileceği ve bunu aklımızla aşabileceğimiz anlatılırken, doğru bildiğimizi söyleyebilecek kadar cesur olmamız da vurgulanıyor. Eğitici olduğu kadar eğlenceli bir oyun olan “Kral Çıplak” çocukların ve ebeveynlerin ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ve diğer tüm sürprizleriyle keyifle izlenecek bir oyun.

Hans Christian Andersen’in yazdığı eser, Ünsal Sicilli ve Gökhan Daldık tarafından uyarlandı. Yönetmenliğini Ünsal Sicilli’nin yaptığı oyunun müziklerini de Caner Anar yapmış.

Akşehir’deki tüm çocukları bir kez daha güzel bir tiyatro oyunuyla buluşturacaklarını ifade eden Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “Çocuklarımıza tiyatro sevgisi aşılamak ve onların tiyatro izleme alışkanlığını fazlalaştırabilmek amacıyla Eti Çocuk Tiyatrosu işbirliği ile ‘Kral Çıplak’ oyununu Akşehir’de çocuklarımızla buluşturacağız. İlerleyen günlerde hem büyükler için hem de çocuklarımız için yine birbirinden güzel oyunları ilçemizde sergilemeye devam edeceğiz” dedi.