Akşehir Belediyesi, Akşehir ilçe merkezi ile Akşehir’e yeni bağlanan tüm mahallelerdeki cami ve mescitleri temizlettirmeye başlayarak vatandaşların hijyenik bir ortamda huzur içerisinde ibadet yapmasını sağlıyor.


Şehir Merkezi ile Akşehir’e bağlanan yeni mahallelerdeki 134 cami ve mescitte yapılmaya başlanan temizlik çalışmaları sayesinde camiler pırıl pırıl bir halde ibadet etmek isteyen vatandaşların kullanılımına sunuluyor.


Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; Camilerin Ramazan ayında yoğun kullanılmasından dolayı daha hijyenik olması gerektiğini belirterek “ Rahmetin ve bereketin bol olduğu Mübarek Ramazan Ayı’nda camilerimiz, mescitlerimiz daha yoğun kullanılacak. Bu nedenle vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda Ramazan ayını geçirmesini ve ibadet edebilmeleri amacıyla şehrimiz genelinde titiz bir çalışma sürdürüyoruz. Camilerimiz ve mescitlerimizin temizliğinde halılar yerinden kaldırılmadan vakumlu sanayi tipi makinelerle yıkanıyor. Halıların temizliğinde özel kokular kullanılıyor. Kapıların ve duvarların da temizliğinin yanı sıra tüm mekânlar elden geçiriliyor ve gerekli ilaçlamalarda yapılıyor” dedi.


Akşehirli vatandaşların huzur içerisinde ibadet etmesini sağlamak amacıyla yapılan bu çalışmaların devam edeceğinin de altını çizen Başkan Akkaya “Bu vesileyle tüm İslam âleminin ve değerli hemşerilerimin mübarek Ramazan Ayını tekrar tebrik ediyor, bu ayın tüm İslam Âlemine ve ülkemize huzur, barış, mutluluk, birlik ve beraberlik getirmesini temenni ederim” dedi.