Akşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ilçe genelindeki engelli vatandaşlara 25 akülü engelli aracı ve 5 tekerlekli sandalye dağıtarak ikinci bir bayram yaşattı.

 Akşehir Belediyesi tarafından 'Engelsiz Hayat Projesi' kapsamında ilçe genelinde belirlenen ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara akülü engelli aracı ile tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. Kurban Bayramı öncesi engelli vatandaşların ve ailelerinin katıldığı araç dağıtım töreni, Akşehir Belediyesi İtfaiye Hangarı önündeki alanda gerçekleştirildi.

Araçların dağıtım törenine;  AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs,  İlçe Emniyet Müdürü Vahap Maraş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu,  Akşehir Müftüsü Ahmet Kardaş, Belediye Meclis Üyeleri, Bazı kamu kurum müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri ve Akşehir Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar katıldı.


Milletvekili Baloğlu ve Başkan Akkaya dağıtım töreni öncesi engelli vatandaşlarla tek tek ilgilendi. Onlara araçların hayırlı olması temennisinde bulundular. Akşehir genelinde önceden belirlenen 30 engelli vatandaşa akülü engelli araçları ile tekerlekli sandalyeleri tek tek protokol tarafından teslim edildi. Dağıtıma koltuk değnekleri, elle sürülebilen araçları ya da ailelerinin kucaklarında gelen engellilerin akülü araçlarına ve tekerlekli sandalyelerine kavuştuklarında duydukları sevinç görülmeye değerdi. Engellilere araçların nasıl kullanılacağı  anlatılarak deneme sürüşleri yaptırıldı.


Akşehir Belediye başkanı Dr. Salih Akkaya yaptığı açıklamada “Bugün bayram öncesi ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize, 25 tane akülü engelli aracı, 5 adette tekerlekli sandalye dağıtımı yapıyoruz. Akşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 250 adet akülü engelli aracı, 94 adette tekerlekli sandalye dağıttık. Bugün dağıttığımız araçlarla bu sayıyı daha yukarılara tırmandırmış olduk. Bayram öncesi engelli kardeşlerimize bu araçların hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah kazasız belasız, sağlıklı, huzur dolu günlerde bu araçları kullanırlar. Servis noktasında, akü noktasında herhangi bir ihtiyaçları olduğu takdirde de belediye olarak gerekli desteği vereceğiz. Tüm engelli vatandaşlarımıza tekrar hayırlı olsun” diye konuştu.