Akşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, şehir merkezinde faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetim yaptı.


Denetimlere Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Pınar Çiğdem, Zabıta Müdürü Saim Çiftçi ile Zabıta ekipleri katıldı. Halk sağlığını korumak ve iş yerlerinin daha sağlıklı ortamlarda hizmet vermelerini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, standartlara ve hijyenik kurallara uymayan iş yerlerine uyarılarda bulundu.


Denetimler sırasında; Fırınları öncelikle hijyen, ekmek ve pide gramajı hususunda denetleyen zabıta ekipleri, ayrıca fiyat tarifelerine uygunluk, temizlik, iş elbisesi gibi hususları da kontrol etti.


Yapılan denetimler sonrası bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanlığı Yetkilileri; “Denetimlerde fırınlarımız genel itibariyle kurallara uymaktadır. Bazı fırınlarımızda zaman zaman göze çarpan ufak tefek kusurlarda tespit ederek kendilerine gerekli uyarılarda bulunduk. Genel olarak gramaj konusunda tüm fırınlarımız gerekli şartlara uygun ekmek üretmektedir. Vatandaşlarımız fırınlarda üretilen unlu mamulleri standartlar ölçüsünde ve sağlıklı koşullar içerisinde gönül rahatlığıyla alabilmesi için, Belediye Zabıta Müdürlüğü Ekiplerimizce denetimlerimiz devam edecektir”  dedi.