Ulu Önder Atatürk, ölümünün 81.Yıldönümünde; tüm yurtta olduğu gibi, Büyük Zafer öncesinde Batı Cephesi Kumandanlığına ev sahipliği yapma şerefine erişen Akşehir’de de törenle anıldı.





Akşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına sunulmasının ardından, Ata’mızı kaybettiğimiz saat olan 09:05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.





Çelenk Sunma Törenine; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve okullar katıldı.





Akşehir'deki Atatürk'ü anma etkinlikleri, saat 09:30’da Akşehir Kültür Merkezi'nde Akşehir Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesinin düzenlediği programla devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdürü Salim Bozkurt tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi. Atatürk’ün hayatını konu alan video gösterimi sonrasında öğrenciler tarafından Atatürk’le ilgili çeşitli şiirler okundu ve Atatürk Oratoryosu seslendirildi.





Anma Programı, “İzindeyiz Atam” Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.