Perşembe Pazarı alanında gerçekleştirilen etkinliğin ilk gününde, hemşehrimiz Emre Çaltılı’ya ait olan Hayatta Olmaz filminin gösterimi yapıldı. Belediye Başkanı Salih Akkaya, Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel’in de katıldığı etkinlikte, gösterimin yapılacağı alanına araçları ile gelen ve kurulan dev ekranda filmi izleyen vatandaşlara, Akşehir Belediyesi tarafından gazoz ve patlamış mısır ikramı da yapıldı.

Film gösterimi öncesinde bir konuşma yapan Başkan Akkaya; “Hemşehrilerimize daha önce de kültür merkezimizde ücretsiz olarak izlettiğimiz Hayatta Olmaz filmini, bir gün sonra 7. Koğuştaki Mucize filminin gösterimi izleyecek. Bu akşam yaklaşık 300 araçla katılım var, teşekkür ediyoruz. Seneye inşallah dolu dolu ve alışa geldiğimiz gibi konserler, çocuk ve yetişkin tiyatroları, eşek yarışları, Gülmece Parkı’ndaki sanatsal etkinlikler ve halk oyunları gösterileriyle buluşacağız. Pandemi sürecini gölgelemeyelim, hassasiyet gösterelim, vebal altında kalmayalım. Bu etkinlikleri olabildiğince daralttık, hassasiyetle değerlendirdik. Süreç normale döndüğünde konser etkinliklerimizi düzenleyebiliriz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum” dedi.

Araçları içerisinde dev ekranda film izleme keyfini yaşayan katılımcılar da etkinlikten memnun olduklarını ifade ettiler.