Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile çevre ilçelerin Belediye Başkanlarının da katıldığı tören; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

Programda ilk konuşmayı yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, açılışı yapılacak olan kavşak ve yolların ilçeye büyük katkı sağlayacağını belirtirken; Akşehir’in kaza riski taşıyan 3 farklı bölgesinde yapılması istenen kavşak ve yol düzenlemelerine ilişkin olarak Bakan Karaismailoğlu’na konuyu tekrar incelemesi ve destek vermesi talebini iletti.

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, genel olarak Konya ve ilçelerinde önemli çalışmalar yaptıklarını aktarırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da ulaşımın refahı artırmadaki rolüne değinerek, turizm potansiyeli yüksek olan Akşehir’de yapılan yatırımları katılımcılarla paylaştı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ettiği konuşmasının ardından kürsüye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; “Bugün hem Akşehir hem de Beyşehir’de açılışını yapacağımız her iki projemiz de bulundukları ilçeler ve bölgenin kalkınmasına sunacağı katkılarla, ticari hareketliliği geliştirecek, kıymetli Konyalı hemşehrilerimizin daha güvenli, konforlu seyahat etmesini sağlayacak çok önemli projelerdir” dedi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

“Akşehir, tarihi, doğal zenginlikleri ve kültür mirası Nasrettin Hocası ile Göller Yöresi Turizm Gelişim Bölgesi içerisinde yer alan çok önemli merkezimiz. Konya'nın Ege'ye açılan kapısı konumuyla, tarih boyunca önemli bir ulaşım güzergahı da olmuştur. Bu nedenle Akşehir'in bölgedeki yerleşkelere ve Polatlı üzerinden Başkent Ankara’ya yüksek standartlı bağlanması çalışmaları kapsamında Akşehir-Yunak-Ankara İl Sınırı Yolu’nu projelendirdik.

Açılışını yapacağımız Akşehir Anayol Köprülü Kavşağı ve Akşehir-Tuzlukçu Yolu; 94,6 kilometre uzunluğundaki ‘Polatlı-Yunak-Akşehir’ Projesi içerisinde yer alıyor. Akşehir-Tuzlukçu ayrımı arasında kalan 21 kilometrelik kesim 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamlandı. Proje kapsamında, 85 metrelik Akşehir Anayol Köprülü Kavşağı, 29 metrelik Devlet Demir Yolları üst geçidi, 23 metrelik Adıyan Köprüsü ve 35 metrelik Yunak Kavşak Köprüsü ile bağlantı yolları da yer alıyor. Ayrıca, (Akşehir-Yunak) Ayrımı-Tuzlukçu İl Yolu’nun 2 kilometresi bölünmüş, 6 kilometresi tek yol olmak üzere 8 kilometrelik kesimi de bitirildi.

Artık trafik yoğunluğundan kaynaklanan beklemeler ortadan kalkacak. Zamandan 5,6 milyon lira, akaryakıttan 5,2 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 10,8 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Ayrıca araçların çevreye bıraktıkları egzoz emisyonu da 2 bin 100 ton azalacaktır.”

Kurdelenin kesilmesi sonrasında Akşehir Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu; Anıt Meydan civarındaki işyerleri, restore edilen Rüştü Bey İş Hanı ve Arasta’da faaliyet gösteren esnafları da ziyaret ederek kısa süreli sohbetler gerçekleştirdi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, Hıdırlık Sofrası’nda yenilen öğle yemeği sonrasında, Beyşehir’de yapılacak açılışa katılmak üzere Akşehir’den ayrıldı.