AK Parti Akşehir Gençlik Kolları ÜNİAK birimi tarafından “Gurbette ilk gün zordur ama yalnız değilsiniz’ sloganıyla bir tanışma ve istişare toplantısı yapıldı.


Akşehir’deki bir restoranda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı M. Said Çelik, AK Parti Akşehir Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kıyıcı ve üniversiteli gençler katıldı.


Toplantıda bir açılış konuşması yapan AK Parti Akşehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kıyıcı “ ÜNİAK birimimizin düzenlediği tanışma ve istişare toplantısına hoş geldiniz. Gurbette ilk gün zordur denilir ama yalnız değilsiniz. İnşallah sizlerle sık sık bir araya gelip hepinizin ortak olduğu, hepinizin fikirlerini ortaya koyarak üreteceğimiz yeni projeleri hazırlayacağız. Bunları bir araya getirip, istişare edeceğiz” dedi.


Üniversite hayatının çok önemli olduğuna dikkat çeken AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı M. Said Çelik ” Üniversite dönemimizi en iyi şekilde geçirebilmek için bu dönemde güzel arkadaşlara ihtiyacımız var. Ben burada bu güzel kalabalığı da gördüğüm için burada güzel bir ailenin oluşacağına inanıyorum. Gençlik teşkilatı olarak şehrimiz Konya’da 175 bin üniversite öğrencisi olduğunu biliyor ve üniversite teşkilatının Konya teşkilatının ve gençlik teşkilatının ve en önemli gündem maddesi olması gerektiğine inanıyorum. Biz sadece bir gençlik çalışmasının bir parçası olarak değil, sizin bir aileniz, sizin sosyal yaşantınızda, sosyal aktivitelerinizde yanınızda olmak, eğitim hayatınızda yanınızda olmak, eğitiminize katkıda bulunmak ve bu katkılarla birlikte bir ortak aile oluşturmayı amaçlıyoruz. Eğer kendimizi geliştirmez ve potansiyel sahibi olmazsak, birileri ülkemizi kontrol etmek istiyor. Bunlar bazen dışarıda, bazen içeride oluyor. Eğer biz kendimizi bilirsek, kendi değerlerimizi ve kendi alanımızı bilirsek kimse bizi kandıramaz. İnşallah sizlerin de okullarınızdan en iyi başarılarla çıkmanızı istiyoruz” diye konuştu.


AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs ise “ Üniversite yıllarında sadece kuru kuruya üniversite mezunu olmamanız, kendinizi her alanda yetiştirmeniz ve geliştirmeniz lazım. Bir önceki dönem Başbakanımız  Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun son yapılan İl Danışma Meclisimizde söylediği önemli bir cümlesi var “ makamlar hiç bir zaman sizlerin nihai hedefiniz olmasın, makamlar sizin arkanızdan gelsin.” Biz her zaman için çalışacağız, gayret edeceğiz, emek sarf edeceğiz zaten çekip çevirecek olan Cenab-ı Allah’tır, bizim inancımız bu şekildedir.  Üniversite yıllarında gerçekten çok güzel dostluklar oluşuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizler için belirlediği 2023, 2053,2071 hedeflerine ulaşmamızda sizlerin gayretleri ve emekleri çok önemli. Onun için var gücünüzle çalışın, bu üniversite yılları çok hızlı gelip geçer, saniyenizi boşa geçirmeyin. Akşehir’imize hoş geldiniz, inşallah değişik programlarda, organizasyonlarda görüşmek dileğiyle” dedi.


Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’da yaptığı konuşmada tüm öğrencilere 2016-2017 eğitim döneminde başarılar dileyerek “Sizler şanslısınız, ayrıcalıklısınız, dünya lideri olmuş Recep Tayyip Erdoğan gibi önemli bir kişiliğin dava arkadaşlarısınız. Bunun kıymetini, bunun ayrıcalığını bilmek lazım. Sorumluluğunu da bilmek lazım. Sorumluluğu ne? Sorumluluğu; merhum Mehmet Akif ve Üstat Necip Fazıl en güzel şekilde tanımlamışlar. O tanımlara da uyan güzel bir gençlik oluşturmalıyız diyor, hepinize tekrar başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


 


Üniversiteli gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu “ Biliyorsunuz eğitimin amacı öncelikle insanın kişisel gelişimi ve kendinizi geliştirmektir. Hepinizin hedefi iş güç sahibi olmak, bir meslek sahibi olmak, bir kariyer belirlemek yaşamımızı temin edebilecek bir işe kendinize atabilmektir. Dünyaya baktığımız zaman şu anda 7 milyarın üzerinde insan yaşıyor. Bunların 3 milyarı iş gücüne katkıda bulabilecek yaşta ve şu an da onların 1,2 milyarı işsiz. Hepiniz bir girişimci ruhuyla, girişimci olmak için eğitim hayatınızı sürdürün. Beklerseniz ayağınıza hiçbir şey gelmez. Sürekli okuyun, klasikleri okuyun, deneyimleri okuyun ve gezin, fırsat bulduğunuz her yeri gezin, herkesle görüşün. Özellikle başarıya ulaşmış kişilere, yol ve yöntemleri sorun. Biz bu ülkeye faydalı olabilecek, Türkiye’nin geleceğine yön verecek, bu ülkenin geleceğinde bende varım diyebilecek gençler yetiştirebilmek ve o gençlerle beraber özlediğimiz o bağımsız ve bütün hainlerden temizlenmiş bir ülkeyi hep birlikte oluşturmak istiyoruz. Bu gün eğer AK Parti Gençlik Kolları varsa, üniversite teşkilatı varsa, bunların hedefi; ülkeyi bir 4 yıl sonra bir 5 yıl sonra, 10 yıl sonra bugünden daha ileriye götürmektir. Bu hedefle inşallah hep birlikte hareket edeceğiz”  diye konuştu.


Toplantı, öğrencilerden gelen çeşitli soruların cevaplanması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.