Eski Akşehir Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasının Akşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet binasına dönüştürülmesi için Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yaptırılan tadilatta sona yaklaşıldı.


mso-fareast-language:TR">Tadilatın Kasım ayı sonuna kadar bitirilmesi, gene Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülmekte olan ve yeni hizmet binası için gereken tıbbi cihaz ve mefruşat alımının Aralık ayı sonlarında tamamlanarak, halen 800. Yıl çarşısında hizmet veren Akşehir Diş Polikliniğinin Ocak 2017 tarihinde yeni yerine taşınmasının hedeflendiği öğrenildi.


mso-bidi-theme-font:minor-latin;mso-fareast-language:TR">Edinilen bilgiye göre; taşınmayı müteakiben, ön kabulü yapılmış olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılması için Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna başvuru yapılacak. Hali hazırda  Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne bağlı bulunan Akşehir ilçe Polikliniği'nin müstakil bir yapı ile Akşehir Ağız ve Diş Merkezi olarak Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Ereğli Ağız Diş Sağlığı Merkezinden sonra Konya'nın dördüncü diş sağlığı kurumu olması hedefleniyor.


mso-bidi-theme-font:minor-latin;mso-fareast-language:TR">Bölgenin Merkezi konumunda bulunan Akşehir'e kazandırılacak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Diş Hekimi sayısı, tıbbi donanım ve tedavi çeşitliliğinde artışın sağlanması, gerek Akşehir gerekse komşu ilçelerden gelen tedavi taleplerine daha kısa sürede cevap verilebilmesi amaçlanıyor.