Ülke genelinde zor günler yaşandığını ifade eden Başkan Akkaya, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Akdeniz, Ege Bölgesi ve birçok yerlerde kontrolü zor olan bir yangının içerisindeydik. Doğamızla, İnsanımızla, Evlerimiz, Köylerimiz, Barınma Yerlerimiz, Hayvanlarımızla birlikte duygusal anlamda acılarla yüklü bir felaketle yüz yüze geldik. Acılarımızı bir nebze hafifletebilmek adına Belediyemiz olarak yangına müdahale için 1 arazöz ile 2 personel görevlendirmiştik. Ayrıca Belediyemiz ve hayırseverlerimizle birlikte yangından kurtulan hayvanlarımız için yem temininde bulunarak acılarına merhem olmak istedik.

Sel felaketinin ardından yaraların sarılması için de bir çağrıda bulunuyorum. Acılarımız paylaşıldıkça azalır, gün birlik günüdür. Sıkı sıkı sarılarak, birbirimize kenetlenerek zor günleri atlatacağız. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi) tarafından başlatılan “Yangın ve Sel Afeti Yardım Kampanyası” için insanımızın bu vicdani talebini karşılamak üzere desteğinize ihtiyacımız var.”

Akkaya, açıklamasını; “Yangında, selde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” sözleriyle tamamladı.

Yangın ve Sel Afeti Yardım Kampanyası’yla ilgili detaylı bilgiye; AFAD Çağrı Merkezi’nin 0312-258 2100                       numaralı hattı veya https://www.afad.gov.tr/yangin-ve-sel-afeti-yardim-kampanyasi linki üzerinden ulaşılabiliyor.