Akşehir’deki ekonomik faaliyetlerin canlanmasını sağlamak üzere geleneksel, yöresel, organik ve el emeği ürünlerin de satışının yapılabileceği modern kapalı pazar yeri inşaatı çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Salih Akkaya, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık 6 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olacak olan yeni Pazar yerimizin arsası Belediyemizce tahsis edildi. Büyükşehir Belediyemiz de inşaat çalışmalarına başladı. Hızlı bir şekilde devam eden inşaatın, Ocak ayında tamamlanması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve emeği geçen tüm yetkililiklere teşekkürlerimi sunuyorum.

Pazar inşaatımız devam ederken, inşaat çalışmalarından etkilenen pazarcılarımız için de pazarımız nerede faaliyet göstersin noktasında anket yaptık. Pazarcı esnafımızla ve buradan faydalanan halkımızla istişarelerde bulunduk. Değerlendirmeler sonucunda; Öğretmenevi’nin yanında,  Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün hemen alt tarafında bulunan alana bir pazar yeri hazırlıyoruz.

Geçici pazaryerimizde kilit taşı döşemesi bitmek üzere, o bittiği zaman da burada faaliyet gösteren sebzeci ve meyveci esnafımızla, yine köyden gelen üretici çiftçilerimiz de yeni düzenlediğimiz alanda 15-20 güne kadar hizmet vermeye başlamış olacaklar. Akşehir’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.”