Akkaya; “Emeklilerimiz ve kadınlarımız için kültürel mekânlar inşa edeceğiz”



Projelerini açıklamayı sürdüren AK Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Yük. Müh. Salih Akkaya; “Emeklilerimiz ve kadınlarımız, yapmayı planladığımız lokallerle, boş zamanlarını daha nezih ve kültürel ortamlarda geçirebilecekler” dedi.

 

Akkaya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Lokallerimizde; sosyal, kültürel, sağlık, dini vb. birçok konuyla ilgili seminerler düzenlenerek, gerekli kaynaşmalar sağlanacaktır.

Toplumumuzda sosyal dayanışma ve yardımlaşma bakımından insanın ailesinden sonra en yakın çevresi komşularıdır. Komşuluğun özel bir yeri vardır. "Ev alma komşu al" atasözü bu önemin en güzel ifadesidir. Modern şehircilikteki apartman ve site kültürü komşuluk ilişkilerini olumsuz etkilemektedir. Bu nedenledir ki, günümüz şehirlerinde komşuluk açısından modern çağın en karmaşık kent kültürü yaşanmaktadır. 

Duvarları komşu ama, kendileri birbirlerinden belki de yıllarca mesafelik uzaklarda yaşayan, kent insanı için, komşuluğun yeniden tesis edilmesi çok zaruri bir ihtiyaç olmuştur. Komşuluk kültürü köylerde devam etmektedir. Fakat şehirlerimize baktığımızda aynı apartmanlarında yıllarca aynı mekânları paylaştıkları halde birbirine merhaba demeyen, birbirini tanımayan pek çok insanımız bulunmaktadır. Dolayısıyla insanımız yalnızlaşmıştır.

 

Asıl amacımız kaybolan değerlere sahip çıkmaktır. Kahve alışkanlığı olmayan ama boş vakitlerini evleri dışında geçirmek ve değerlendirmek, sohbet etmek isteyen emekliler ve kadınlarımız için, lokaller açarak komşuluk kültürünü yeniden kazandırmaya çalışacağız. Bu tanışmalarla bilgi ve birikimlerini birbirine aktarma, hatta birbirilerinin üzüntü ve sevinçlerini paylaşma fırsatını yakalayabileceklerdir.

 

Lokallerimizde; sosyal, kültürel, dini ve sağlık konuları ile ilgili ( örneğin diabet hastalığı, İlmihal bilgisi, Akşehir’deki Selçuklu eserleri gibi ) seminerler ve bilgilendirme toplantıları düzenlenerek, gerekli kaynaşmalar sağlanacaktır. Komşuluk ilişkileri de buna paralel olarak gelişecektir. Bu durum, teknolojinin verdiği bağımlılık yaratan bazı davranışlardan uzaklaştırarak ve boşa zaman geçirmelerini önleyerek, halkımızın, bilinçlenmelerini de sağlayacaktır. Aldığımız eğitimlerle bazı önyargılardan kurtulacak, komşuluk kültürünü geliştirmede önemli adımlar atacağız.

 

            Kadınlar Lokali ve Emekliler Lokali olarak yapılması planlanan bu lokallerde, gazete, dergi ve güncel kitaplar bulunacak, kadınlarımız günlerini de dilerlerse bu mekânlarda yapabilecektir.”