Adalet ve Kalkınma Partisi Akşehir Belediye Başkan Adayı Salih Akkaya seçime 34 gün kala her gün bir projesini kamuoyu ile paylaşacak


Ak Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Yük. Müh. Salih Akkaya, göreve gelmesi durumunda ilk olarak Akşehir koşullarında küçük kalan şehirlerarası otobüs terminalinin mevcut yerine ya da çevre yolu üzerinde yeni bir otogar yapılacağını söyledi. Proje büyükşehir ile birlikte yürütülecek.


Yeni otogarın Akşehir’in vitrin projesi olacağını ifade eden Salih Akkaya, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluğunda bulunan şehirlerarası otobüs terminali ile ilgili çalışmalarının büyükşehir ile birlikte yürütüleceğini vurguladı.


Seçimlere 34 gün kala her gün Akşehir kamuoyu ile bir projenin ayrıntılarını paylaşacaklarını belirten Akkaya, “Mevcut otogarımız kullanım özellikleri bakımından yetersiz. Buraya Akşehir dışından gelen misafirler Akşehir gibi metropol bir ilçede daha canlı ve modern bir otogar görmek istiyor. Akşehir halkı da daha iyi hizmet alabileceği bir terminale layıktır. Halkımıza benzerlerine büyükşehirde rastlanan modern ve Akşehir’e yakışır bir otogar projesi için söz veriyoruz. İnşallah yeni yapılan otogar nesiller boyu Akşehir halkına hizmet verecek kapasite ve özellikte olacak. Bu projede otogarda çalışan firmalar ve onların çalışanlarının zarar görmemesi için önlemler alacağız. Yeni otogarın en iyi özelliklerinden birisi de engellilerin de zorlanmadan yeni hizmet binasından yararlanabilecek olmasıdır. Vatandaşların yüklerini taşıması noktasında da tekerlekli yük çeker el aletleri ile çözüm üreteceğiz” dedi. Otogarın yeri ve teknik özellikleri ile ilgili planlamanın daha sonra açıklanacağını belirten Akkaya, Akşehir’in dışarıya karşı vitrini olacak bu projeye büyük önem verdiklerini dile getirdi.


Akkaya ayrıca yeni otogar yapılıncaya kadar mevcut otogara bakım yapılacağını sözlerine ekledi.