Akşehir Belediyesi tarafından verilen bilgiye göre; sokak hayvanları, kısırlaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından alındıkları ortamlara bırakılıyorlar. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sahipsiz sokak hayvanları için yeni yapılan geçici bakım merkezimizde Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’ndeki şartları sağlayarak, Valilik makamımızın da olurunu almış bulunmaktayız.

Sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemlerine geçici bakım merkezimizde hız vermiş durumdayız. Sahipsiz sokak hayvanları, kısırlaştırıldıktan sonra kuduz aşısı ve gerekli paraziter uygulamaları yapılıp küpelerinin takılmasının ardından, 5199 sayılı Sahipsiz Sokak Hayvanları Kanun’unda da belirtildiği gibi alındıkları yaşam alanlarına geri bırakılıyorlar.

Kısırlaştırma işlemi ile birlikte kontrolsüz üremenin önüne geçilecektir. Aynı zamanda, sahipsiz sokak hayvanları için mama ve su desteğini de sürdürmekteyiz. Sokakta yaşamını sürdüremeyecek ve güçten düşmüş hayvanların geçici hayvan bakımevimizde rehabilite edilene kadar bakımlarını sağlıyoruz.

Sahipsiz sokak hayvanlarını kapalı veya açık alanda tutma yetkimiz bulunmamaktadır. Gerekli tedavileri ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra, kanunların belirttiği gibi alındıkları ortama bırakılmaktadırlar.”