Akşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanılan Cumhuriyet Meydanı meydan düzenlenmesi ve kapalı otopark ile ilgili olarak Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından bir istişare toplantısı düzenlendi.

Akşehir Belediyesi Takkasızlar Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakam Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, CHP ilçe Başkanı Ömer Koç, MHP İlçe Başkanı Ümit Şafak, Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.



Konu hakkında bilgi veren Başkan Akkaya; “Cumhuriyet Meydanı yanında bulunan Belediye hizmet binasının, yapısal olarak ömrünü doldurduğu ve güçlendirme maliyetinin yenilenmeye göre sınır kabul edilen %40’ın çok üzerinde olduğu belirlenmiştir. Yıkım kararı alınan bu alanla birlikte meydanımızı genişleterek Akşehir’imize en büyük meydanını kazandırmak için çalışmalarımıza başladık.



Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce,  Meydan Düzenlemesi ve Kapalı Otopark Yapım İşi adında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’ uncu maddesine göre açık ihale usulü ile, 9 Mayıs 2018 tarihinde ihale yapıldı ve ihaleyi kazanan firma ile 11 Haziran 2018 tarihinde 5.414.000,00-TL ihale bedeli ile sözleşme imzalandı. Toplam 6250 m² Meydan Düzenlemesi ve 4153 m² Kapalı Otoparkı kapsayan projemizin meydan peyzaj düzenlemesinde çeşme, süs ve kuru havuzlar, oturma alanları, yeşil alanlar kapalı otoparkta ise 122 aracın park yapabileceği güzergah, bay-bayan tuvaletleri, bay-bayan mescitleri, araç yıkama yeri bulunacaktır.’’dedi.



Yıkımın 60 gün sürdüğü, Meydan Düzenlemesi ve Kapalı Otopark Yapım İşinin de yer tesliminden itibaren 120 günde tamamlanmasının planlandığı bilgisini veren Akkaya; çalışmalar kapsamında, alanda bulunan Atatürk Heykeli’nin geçici olarak başka yere taşınması gerektiğini hatırlattı ve konu ile ilgili olarak katılımcılarla istişarede bulundu.



İstişare sonucunda; meydandaki Atatürk Heykeli’nin geçici olarak Garnizon Komutanlığı’nda muhafaza edilmesinin ve Meydan Projesi’nin tamamlanmasının ardından eski yerine yerleştirilmesinin uygun olacağı hususunda görüş birliğine varıldı.



Sunumu izleyen İlçe Protokolü, Başkan Akkaya’ya; düzenlemiş olduğu bilgilendirme ve istişare toplantısından dolayı teşekkür ettiler.