Akşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre; vatandaşlara ait iş makineleri ve traktörlerin de kiralama yoluyla kullanıldığı çalışmalarda, bağlantı yollarının ulaşıma açık tutulması için kar küreme çalışmalarının yanı sıra ihtiyaç duyulan yerlerde ekipler tarafından tuzlama ve kumlama işlemleri de gerçekleştiriliyor.

Akşehir Belediyesi Muhtar İşleri Müdürlüğü Koordinatörü İzzet Çetin ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Bütün yollar tek şerit halinde açıldıktan sonra iş makinelerimiz tekrar devreye girerek genişletme çalışmalarını yapıyorlar. Akşehir’imizde merkez ve merkez dışı mahallerimizde kapalı hiçbir yolumuz yoktur. Sıcaklık eksi 12 derecelere kadar düştüğü için yağan kar sürekli dona çekiyor. Bu yüzden zahmeti büyük ama biz bu yağışlara felaket demiyoruz, beyaz bereket diyoruz. Bu beyaz bereket olmasaydı bizler yaz ayında susuzluk çekebilirdik” dedi.

Doğrugöz, Gölçayır, Değirmenköy, Yeniköy, Sorkun, Alanyurt, Karabulut, Tipiköy ve Ortaköy Mahallelerinde yaptığı incelemeler sırasında vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Akkaya, çalışmalara katılan tüm ekiplere teşekkür etti