Ak Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Yük. Müh. Salih Akkaya vatandaşların şikayetçi olduğu çöp sistemi ile ilgili geliştirdikleri revize projeyi gazetemize anlattı.


Akşehir’e kurulması planlanan görüntü kirliliği oluşturmayan yer altı modern çöp sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Akşehir Belediye Başkan Adayı Akkaya, “ Halkın beklentilerine ve teknolojiye daha uygun çöp toplama sistemi ile halkımızı buluşturacağız. Mevcut sistemin revize edilmesiyle ortaya çıkacak yeni sistem yer altında, teknolojik ve insan yaşamının kolaylaştıran özeliklere sahip olacak. Çöplerin şehir içinde dağılmasını engelleyen çevrenin korunmasını sağlayan bu sistemde çöp konteynerleri yeraltına alınarak hidrolik ve manuel sistemlerle ayakla kumanda edilebilir özellikte olacak. Böylece konteynerlere el değemeden çöp torbaları atılabilecek. Yaşlıların eğilmeden kolayca ayakta basarak kumanda edebileceği konteynerler görüntü ve koku kirliliğini ortadan kaldırıp yaya-araç trafiğinde rahatlama sağlamak amacıyla yeraltına alınacak” dedi.


Projenin teknik ayrıntıları ise şöyle: “Yaklaşık 1.50 metre yeraltına yerleştirilen hidrolik düzenekte 2 veya daha çok konteyner bulunabiliyor. Geliştirilmiş, jaklı yeraltı çöp konteynerleri hidrolik düzenekle yüzeye çıkarılarak boşaltılıyor. Vatandaşlar; hidrolik düzenekle asansör gibi yeraltına inip çıkabilen yeraltı çöp konteynerine el sürmeden atıklarını atabiliyor”