AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı, Kurban Bayramı Bayramlaşma programını parti binasında gerçekleştirdi.

Kurban Bayramının 2. Günü saat 16.00’da parti binasında yapılan bayramlaşma programına  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu,  AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erkuş, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Koordinatörü M. Kemal Avcıoğlu, AK Parti Akşehir Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları ve yönetimleri ve partililer katıldı.



AK PARTİ AKŞEHİR İLÇE BAŞKANI ÖRS: “TEŞKİLATIMIZA FİTNENİN GİRMESİNE MÜSAADE ETMEDİK!”



Bayram tebriği ile konuşmasına başlayan AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Ak Parti Akşehir İlçe Başkanlığı’nın parti mensuplarının evi olduğunu vurguladı.



“Biz şu anda bulunduğumuz mekânda yani ikinci evimizde hizmetkârız” diyen Başkan Örs, “Bugüne kadar teşkilatımız tarafından bizlere verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Hiçbir zaman bu koltukları, görevleri sahiplenmedik. Elhamdülillah yaptıklarımız var, yapamadıklarımız var. Yaptığımız güzel işlerden bir tanesi var ki bu da teşkilatın içerisine hiçbir zaman fitnenin girmesine izin vermedik. Bütün kardeşlerimizle birlikte birlik ve beraberlik içerisinde memleketimiz için çalışıyoruz. Bugün Konya üzerinde oynanan oyunların aynısı Akşehir üzerinde de oynanılmaya çalışılıyor. Biz bunlara fırsat vermedik vermeyeceğiz. Memleketimiz için nerede olursak olalım hizmet etmeye devam edeceğiz. Önemli hangi makamda ya da mevkide olduğumuz değil o zaman diliminde neler yaptığımız davamız için neler kazandırdığımızdır. Ben tekrar hepinizin bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Sayın Genel Başkan Yardımcımıza,İl Başkanımıza ve Milletvekilimize de iştiraklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.



AKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SALİH AKKAYA: “BİZ, DAVAMIZA SAHİP ÇIKARSAK, MAZLUMLARIN UMUDU OLURUZ”



“Rabbim, bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın” duasıyla sözlerine başlayan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, teşkilat mensuplarının bayramını kutladı. “Rabbim Ülkemizin, milletimizin bekasını daim eylesin” diyen Başkan Akkaya, “Ülkemizin, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da mazlumlara umut olan bir ülke olacağına inancımız tamdır. Bayramları inşallah Arakan’da, Suriye’de, Irak’ta bütün İslam coğrafyasında ve Türk coğrafyasında huzurla kutlamayı rabbimiz nasip eylesin. Biz dualarımızla, yaptığımız desteklerle onlara umut olmaya ülke olarak devam ediyoruz. Bu noktada biz de birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek parçalanmaya, bölünmeye izin vermeyeceğiz. Küçük hesaplarla, küçük planlarla aramıza fitne fesat sokmayalım. Bizim davamız, ülke davası, bizim davamız vatan davası, bizim davamız millet davası o yüzden bu davaya sahip çıkarak önümüzdeki yapılması gereken işlerimize bakmalıyız” dedi.



AK PARTİ KONYA İL BAŞKANI MUSA ARAT: “AKŞEHİR, BİRLİK BERABERLİK KÜLTÜRÜYLE YOĞRULMUŞ BİR ŞEHİR”



Akşehir’in birliğiyle, bütünlüğü ile, bir şehir olma kültürüyle örnek olduğunu aynı zamanda da huzur şehri olduğunu bildiren AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Akşehir’in AK Parti disiplini ile hemhal olmuş o kültürle yoğrulmuş bir şehir olduğunu belirtti. “Bu yıl partimizin kongreler yılı” diyen Başkan Arat, “Partimiz, baştan sona yenilenecek ve inşallah 2019'a yenilenmiş ve daha heyecanlı bir kadroyla geleceğe daha sağlıklı çalışmalar yaparak bakan bir kadroyla yeniden iktidara taşınacak. Hem Akşehir'de hem Konya'da hem de ülkemizde özellikle bu kongreler sürecini fırsat bilerek hem ilçelerde hem de il nezdinde teşkilatlara operasyon çekmeye çalışan ve dost olmadığını düşündüğümüz bazı kişilerin son zamanlarda şehirleri, partimizi dedikodu ortamına sürüklediğini görüyoruz. Elbette ki bütün teşkilatlar yenilenecek ve yenilenmesine karar verilen teşkilatlar hangimiz olursak olalım kimler olursa olsun partimizin geleceğini ülkemizin geleceğini ve ümmetin geleceğini şekillendirecek. Her birimiz buna saygı duyacağız, saygı duymak zorundayız. Akşehir İlçe Başkanı ve teşkilatımızın onurunun ve şerefinin bizlere emanet edildiğini, bizlerin onurunun ve şerefinin partimizin genel merkezine emanet edildiğini bilmenizi isterim. Bizler, fitne fesat tohumlarıyla içimize sızmaya çalışan, küçük hesap operasyonlarıyla bizlere saldıran kimliksiz kişilere izin vermeyeceğiz. Biz biliyoruz ki İl Teşkilatı olarak bu teşkilatlarla birlikte 3 büyük seçim atlattık. Darbeyi bu teşkilatlarla beraber bertaraf ettik. Partimizin namusuna şerefine onuruna ilk sahip çıkanlardır Konya Teşkilatları! Bu anlamda şehrimizde ve Akşehir’imizle de gurur duyuyoruz. Bu gurur nişanesi olan kardeşlik ve birlik beraberliği, her birimizin hukukunun üzerinde olacak. Partimizde Ülkemiz adına ter dökmüş her bir ferdin onuru şerefi adına bizler elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret göstereceğiz” sözlerine yer verdi.





AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALOĞLU: “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ AKŞEHİR’E HAYAL EDİLEMEYEN HİZMETLERİ GETİRDİ”



Konuşmasına bayram tebriki ile başlayan Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, “İslam âlemindeki durumu görüyoruz ülkemizdeki durumu görüyoruz bunun için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek zorundayız” dedi. Hepimiz dik durmak zorundayız diyerek konuşmasına devam eden Milletvekili Baloğlu, “Bugün aslında İslam dünyasında yaşanan bütün sıkıntıların bir benzeri veya başka bir benzeri Türkiye'de yaşatılmak isteniyor ama Allah'a şükürler olsun ki 2002 yılından itibaren dik duran AK Parti hükümeti ve onun lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu bütün operasyonlar pasif kalıyor ve bütün kazdıkları çukurlara kendileri düşüyorlar. Bugüne kadar nasıl dik durduysak bundan sonra da dik durmaya devam edeceğiz. Biz ne kadar sağlam durursak İslam aleminin, mazlumların ümidi olmaya, onlara umut olmaya devam edeceğiz. Onun için işimizi ihmal etmek, davamızı yok saymak gibi bir lüksümüz olamaz” dedi.



Akşehir'de Ak Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar hep birlik ve beraberlik havası olduğuna değinen Baloğlu, “Bu birlik hiç bozulmadı ve bozulmayacak da Allah’ın izniyle. Aramıza fitne İçin fesat için küçük planlar için girenlerin akıbetini herkes biliyor aradıklarını bulamadılar ve bu teşkilatı terk-i diyar eylediler. Bizim bir tek gayemiz var; ilçemize ilimize ülkemize İslam alemine hizmet etmek. Bundan başka bizim gayemiz olamaz. Bugün bu davanın temsilcileri bizleriz, yarın başka arkadaşlar olacak ama bu dava sürekli yaşayacak bunun için dik durarak davamıza sahip çıkarak, bu davanın neferi olarak partimizi dik tutup ülkemize hizmet edeceğiz. Bundan sonraki süreçte daha çok birliğe daha çok beraberliğe ve daha çok hizmet etmeye ihtiyacımız var onun için dağılmadan daha çok çalışarak daha çok anlatarak davamızın ne için olduğunu üstüne basarak anlatarak yolumuza devam etmeliyiz. Akşehir'e geldiğimiz zaman AK Parti Akşehir İlçe Teşkilatının birlik ve beraberliği sayesinde, yapılacak işlerin istişare edilmesi sayesinde uyum içerisinde gelen bir hizmet yağmuru var bu şehrin hayali olan birçoğunun hayal bile edemediği birçok hizmeti biz birlik ve beraberliğimiz sayesinde getirdik. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde en büyük pay sahibi isimsiz kahramanlar olan yani sizlersiniz.” şeklinde konuştu.





AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE SEÇİM İŞLERİ BAŞKANI AHMET SORGUN:



“AKŞEHİR, AK PARTİ KÜLTÜRÜ’NÜ EN İYİ YAŞAYAN ŞEHİR”



 “Ak Parti felsefesini, kültürünü en iyi yaşayan şehirlerdendir Akşehir” diyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun,



Kendilerini Akşehir’e getiren nedenin, Akşehir’in İlçe Başkanı, Belediye Başkanı, Kadın-Gençlik kollarıyla birlikteliği olduğunu kaydetti. Konuşmasına devam eden Sorgun, “O yağmurun altında, rüzgârlı havada gençlerin meydanı terk etmemesi bizi Akşehir’e çekiyor. Akşehir’de yağmuru seviyor. Maşallah Akşehir’imize hizmet de yağmur gibi yağıyor. 1970’li yıllardan itibaren Akşehir’imizi biliyorum. O günkü Akşehir nere bugünkü Akşehir nere! Akşehir’in bugüne böyle şehir kültürüne dönmesine vesile olan herkesten Allah razı olsun. Biz bunları birlik ve beraberlik içerisinde başardık. Bu birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışan kişilere itibar etmeyin. Onlar kendisine bir pay çıkarmaya çalışıyor. Her şeyin, her kurumun bir düzeni kuralı vardır. Bu kuralı bozmaya çalışanlar asla bizim içerimizde kendisine yer bulamaz. Biz duruşumuzdan, dava bilincimizden sorumluyuz. Teşkilat içerisinde bize ne görev verilmişse biz ondan sorumluyuz. Aldığımız görevi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Gerçek olan şu ki, davamız kalıcıdır. Mevkiler, makamlar ise gelip geçicidir. Bizim amacımız o mevkiden geçtiğimizde arkamızda yel mi esiyor yoksa bize dua mı ediyorlar. Asıl gayemiz bu olmalı. Nasıl hatırlanmak istiyorsanız öyle çalışın. Görevimizi en iyi şekilde yapalım” sözlerine yer verdi.



Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, İl Başkanı Musa Arat, Milletvekili Mustafa Baloğlu, İlçe Başkanı A.Bahadır Örs ve Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın çıkışta vatandaşlarla tek tek bayramlaşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.