Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Akşehir Teşkilatı Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 77.yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.


Örs, mesajında şunları söyledi:


    “Tarih sahnesinde adını altın harflerle yazdıran ecdadımızın yaşamları boyunca yaptıkları fedakarlıklar bizler için yön gösterici olmuştur ve bundan böyle olmaya da devam edecektir. Bağımsızlığımızın, milli ve manevi değerlerimizin kaleminin ucundan birer birer döküldüğü, savaşlardan yorulmasına rağmen vatan, millet, bayrak aşkıyla yanıp tutuşan aziz bir milletin evlatlarının duygu ve düşüncelerini İstiklal Marşımızda dile getiren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ölümünün üzerinden yıllar geçmiş olsa bile milletimiz kendisini hiçbir zaman unutmayacaktır. Bir azmin ve kararlılığın şairi olan Ersoy, zor hayat şartlarına rağmen davasını her şeyin üstünde tutan bir şahsiyet olarak her zaman bizler için örnek olmuştur.


“ Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek


İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.


Şüheda gövdesi, bir baksana dağlar,taşlar…


O rukü olmasa dünyada eğilmez başlar. ”


       Akif’in bu dizelerinde de bahsettiği nesil aklen, dinen ve bedenen güçlü bir nesildir. Bu nesil sayesinde ülkemiz inşallah daha da güçlenecektir. Özellikle gelecek nesillerin inşasında rol alacak olan gençlerimizin Akif’i çok iyi anlamaları gerekmektedir.


   Bu duygu ve düşüncelerle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 77.yılında rahmet ve şükranla anıyoruz.”