İlçe adaylarının Başbakan’ın Konya ziyaretinde açıklanması bekleniyor


italic">Siyasi partiler yoğun bir şekilde 2014 Mart'ında yapılacak mahalli seçimlere hazırlanırken AK Parti'de Konya merkez ilçeler dahil tüm ilçelerde belirsizlik devam diyor.


italic">Belirsizliğin devam ettiği bir ilçe de Akşehir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde Akşehir Belediye Başkan adayları kesinleşirken bu iki parti de seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Milliyetçi Hareket Partisi’nden adaylığı kesinleşen Osman Fedai ile  Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan Lutfi Çelebi seçim çalışmaları kapsamında bir çok çalışma yaparak seçimlere 1-0 önde başladılar.


italic">Adalet ve Kalkınma Partisi Akşehir Belediye Başkanlığı için kesinleşen bir isim bulunmazken gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık’ta Şeb-i Arus törenleri için yapacağı Konya ziyaretine çevrilmiş durumda. Ak Parti, aday adaylığı için başvuruda bulunan mevcut belediye başkanı Abdülkadir Oğul, Türkan Pınar Çiğdem, Cevat Bozoğlu ve Salih Akkaya arasında bir tercihte bulunacak.


italic">Temayül yoklamaları, halkın nabzı ve mülakatlar el altında tutulurken genel merkezin, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Ak Parti’den adaylığının kesinleşmesinden sonra Akyürek’in görüşleri önem kazandı. Başkan Akyürek’in ilçelerde hangi başkan ile çalışacağı düşüncesi büyük oranda adayı belirleyecek gibi.


italic">Ak Partide belirsizlik hala devam ederken, kesin olan bir şey var ki; Akşehir Belediye Başkan Adayının 16 Aralık’tan önce açıklanması beklenmiyor.