AK Parti Akşehir Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi özel bir restorantta düzenlenen kahvaltılı etkinlikte buluştu.


Ak Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kıyıcı, Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi Başkanı Nasreddin Öncel, Gençlik Kolları Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tahir Meral ve yönetim kurul üyelerinin de  katıldığı kahvaltıya üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 


                Kahvaltı buluşmasında bir konuşma yapan Üniversiteler Birim Başkanı Nasreddin Öncel, gelecek dönem yine birlik ve beraberlik içerisinde başarılı çalışmalara imza atacaklarını, Ak davanın neferleri olarak verilen görevin sorumluluğunu birlikte üstlendiklerini, ÜNİAK olarak gerekli gayret ve çabayı göstereceklerine dair teşkilata söz verdi. “ Amacımız, Ülkemizin değişik yerlerinden gelen üniversiteli arkadaşlarımıza hangi görüşte olurlarsa olsunlar onlara her konuda sahip çıkabilmektir. Arkadaşlarımız bize ailelerinin emanetleridir ” dedi.


                Ak Parti Akşehir Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kıyıcı da ölüm yıldönümü olması sebebiyle sözlerine Halk Ozanı Aşık Veysel’i anarak başladı. Açıklamada; Bu şehirde sizler bizim misafirlerimizsiniz. Yaklaşan bu seçimlerde cefakârca, fedakârca sizlerle gece gündüz demeden çalışacağız. 


                Kahvaltının ardından konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da sözlerine katılımcıların Nevruz Bayramı’nı kutlayarak başladı. Seçildiği günden bugüne kadar özellikle sosyal belediyecilik anlamında ciddi faaliyetlere imza attıklarını belirten Akkaya “ Bizim derdimiz vatan millet aşkıyla yanıp tutuşan, dinine bağlı, şuurlu bir gençliğin yetişmesi. Bu anlamda ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Eski Türkiye’de belediyecilik demek adeta sadece yol, su, kaldırım ile uğraşan birim demekti. Ancak Ak Parti belediyeciğinde bu tanım çok değişti. Bu tanımın değişmesi ile çok şükür ki sizler de rahatlıkla gözlemleyebiliyorsunuz Ülkemiz de değişti. Siz gençler için bir müjdeyi de buradan vermek istiyorum. Mayıs ayı içerisinde yakinen bildiğiniz, beğeni ile takip ettiğiniz sanatçı Uğur Işılak’ı Akşehirimiz’de sizlerle buluşturacağız inşallah. Bizler bu şehrin sadece yerel yöneticileri değil sizlerin abisiyiz, babasıyız.” dedi.


                Ak Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs de konuşmasına üniversite yıllarından örnekler vererek başladı. Bu zaman dilimlerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Örs sözlerine şöyle devam etti: Zaman en büyük hazine. Bu hazineye çok iyi sahip çıkmalıyız. Değil boş bir dakikamız saniyemiz bile olmamalı. Özellikle üniversite yılları çok iyi değerlendirilmesi gereken yıllardır. Sn. Başbakanımız üniversite yıllarımızda bizlere Çince öğrenin gençler, önümüzdeki süreçte Dünya’nın en büyük güçlerinden birisi Çin olacak derdi. Şimdi bakıyorsunuz ABD, Çin ve AB, üç önemli güç. Bunların yanına Türkiye’yi eklemek ise hepimizin görevi. Çünkü bizler  3 kıtaya,7 denize hükmetmiş bir ecdadın torunlarıyız! ” Dedi. Siyasi anlamda çoğu kez örnek aldığı Bakanlardan birisinin de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Taner Yıldız olduğunu ifade eden İlçe Başkanı A.Bahadır Örs “ Sn. Bakanımız zaman zaman geceleri kalkıp kitap okuyan birisi ve aynı zamanda Üstad Necip Fazıl’ın da bir dönem çaycılığını yapmış bir insan. Sadece bu bakanlığımızdan örnekler verecek olursak, Ülkemiz önümüzdeki aylarda yapımı tamamlandığı takdirde Nükleer Santraller sayesinde 7,2 milyar dolarlık daha az doğalgaz almış olacak. Ayrıca 2014 yılı içerisinde rüzgâr santrallerinden sağlanan enerji sayesinde 850 milyon dolar daha az doğalgaz ihraç ettik. Ak Parti sadece siyasi bir parti değil, hedefleri olan ve bu hedeflere emin adımlarla yürüyen, sadece kendi insanına değil tüm insanlığa hizmet etmeyi kendine görev bilen fedakar insanların oluşturduğu bir misyon. Yeni Türkiye tanımı da sıradan bir tanım değil sizlerle birlikte bu yolda yeni hedeflere hep beraber yürüyeceğiz inşallah.” dedi.


                Program üniversite öğrencilerin sorduğu sorularla soru-cevap şeklinde devam etti ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.