AK Parti Belediye Başkan Adayı Salih Akkaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Mustafa Kabakçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin katılımıyla Akşehir’deki seçim bürosunu açtı.



Meydan Mahallesi Sanayi Bulvarı üzerindeki seçim bürosu açılışına çok sayıda vatandaşta katıldı. Kalabalığın yoğun ilgisiyle açılış alanına gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem,  AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Mustafa Kabakçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.


AK Parti Belediye Başkan Adayı Salih Akkaya yaptığı konuşmada Belediyeciliği yakından bildiğini ve tanıdığını belirterek “Gerek Konya’da Köy Hizmetleri il Müdürlüğünde gerekse Kütahya’da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimde belediyeciliği öğrendim. Akşehir’imizin ihtiyaçlarını dikkate alarak planladığımız eğitim, kültür, sağlık, spor, turizm, sosyal hayat, ticaret, istihdam ve alt yapı alanlarında 57’si yeni 10 tanesi devam eden toplam 67 proje ile ekibimizle birlikte bir takım ruhuyla hizmet bayrağını daha da yukarılara taşıyacağız   “dedi.


Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli büro açılışının hayırlara vesile olmasını dileyerek yeni yasa ile birlikte Akşehir’in artık hem Akşehir Belediyesi’nden hem de Konya Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alacağını söyledi.


AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu Akşehir’in yerel ve genel seçimlerde Ak Parti’ye zaferler kazandırdığını söyleyerek “ sizler bize bu emaneti vererek bizlerde bu emanetle şehrimize ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştık. Salih Akkaya arkadaşımızın arkasında 10 tane Milletvekilimiz ve çok değerli dünyanın tanıdığı Sayın Bakanımız Prof Dr. Ahmet Davutoğlu var. Sayın Salih Akkaya arkadaşımızın arkasında koskoca bir Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız var ve hepsinden önemlisi Başbakanımız, dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan var” diye konuştu.


AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise Allah’ın izniyle Akşehir’e Konya’ya Türkiye’ye hizmete devam edeceklerini belirterek “ Millet bizi seviyor. Herkes ne kadar kızarsa kızsın ne kadar aleyhimize tuzaklar kurarsa kursun AK Partinin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında duruyor ve diyor ki 2023’ü ve 2071’i unutmadım zirveden gözümü ayırmadım diyor. Biz de Başbakan’ın arkasından hiçbir zaman çekilmeyeceğiz Allah’ın izniyle” dedi.


Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise birlik ve beraberlik için burada olduklarını söyleyerek iki dönemdir Akşehir’de Belediyecilikte Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerinin verildiğini belirtti. Erdem “ Akşehir’de kamunun yenilenmeyen binası kalmadı. Beldelerimizde ilçemizde çok büyük değişim yaşandı. Organize sanayi boş bir alanken artık bugün fabrika dumanların çıktığı alan oldu ” dedi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek aşağıda olmak ile yukarıda olmak arasında bazı farklar var diye gittiği yerlerde latife yaptığını söyleyerek “Yukarıda rüzgarlar biraz daha sert esiyor. Biraz daha insanın başı dönebilir seçimler görevler hepsi gelir geçer ama Cenabı hak hayırlı hizmetlere vesile kılsın şımartmasın, gururlandırmasın başımızı mevki makam şan şöhretle asla döndürmesin. Biz hayırda yarışı hizmette yarışı eser üretmede yarışı severiz ve bu noktada yarışlarda birinci olmak için çalışırız ve koşarız. Ama bir yarışta biz yokuz. Hangi yarış o? bazı siyasi yapılarda gördüğümüz hakaret yarışı iftira yarışı yalan yarışı ve kötü örneklerle dolu yarışta biz asla yokuz, o yarışta herhalde sonuncu oluruz ”dedi.



Yapılan konuşmaların ardından edilen dua ile birlikte açılışı katılan protokol hep birlikte seçim bürosunu açılış kurdelesini keserek büroyu hizmete soktu.,