AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, 15 Temmuz tarihi sonrası yapılan FETÖ operasyonları kapsamında kapatılan Konya Mevlana Üniversitesi öğrencilerinin; Selçuk Üniversitesi Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulu’na gönderilmesi konusunda açıklama yaptı.


Örs, Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu’nda 3. bölümün açıldığını ifade etti.


“ÖĞRENCİLER SAĞLIK YÜKSEKOKULU’NA YERLEŞTİRİLDİ”


Konu ile ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs,  “ Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılarak Selçuk Üniversitesi’ne bağlanan Mevlana Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bünyesindeki Hemşirelik ile Beslenme ve Diyetik bölümleri öğrencileri yine aynı üniversite bünyesindeki Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu’ndaki bölümlere yerleştirilmişlerdir. Bu öğrencilerimizden isteyenler eğitimlerini Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu’nda sürdürebilecekleri gibi isteyenler Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu öğrencisi olarak özel öğrenci statüsünde Alâeddin Keykubat Kampüsü’ndeki Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki bölümlerde eğitimlerini devam ettirebileceklerdir ” ifadelerine yer verdi. 


“ FTR (FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON) BÖLÜMÜ HAYIRLI OLSUN”


Akşehir’e müjdeli bir haber veren AK Parti İlçe Başkanı Örs, “ Selçuk Üniversitesi Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu bünyesinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (FTR) bölümü açılmış olup, bu alanda eğitimlerini sürdürecek öğrencilerle ilgili önümüzdeki günlerde YÖK ve Rektörlükten detaylı bilgilendirmeler gelecektir. Üniversitelerle ilgili çalışmalar çok kolay olmuyor. Gerek yer konusunda gerekse öğretim elemanı bulma noktasında çalışmalar ilgililerce büyük bir titizlikle yürütülüyor. Daha önce değişik zamanlarda da belirttiğimiz gibi nihai hedefimiz inşallah şehrimize Nasreddin Hoca Üniversitesi’ni kazandırabilmektir. Bu konuda emeği geçen başta Konya Milletvekilimiz Dr. Mustafa Baloğlu ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Akşehirimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun ” dedi.