AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı 69. İlçe Danışma Meclisi Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

AK Parti Konya Yönetim Kurulu Üyesi ve Akşehir İlçe Koordinatörü Muharrem Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Kadın Kolları Başkanı Yüksel Erkan, Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Zeybek, Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Başkanları ve partililerin katıldığı mecliste gündem ve Akşehir yatırımları görüşüldü.



AKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. SALİH AKKAYA:



“YATIRIMLARIMIZ MİLLETİMİZ İÇİN”



69. Danışma Meclisi’nde ilk açıklamayı yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, bütün yatırımların Akşehir halkı ve bölge için olduğunu belirtti. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin gelecek yıl eğitime başlayacağının müjdesini veren Başkan Akkaya, “Yatırımlarımız göreve geldiğimiz ilk günden bir sonraki seçime kadar devam eder, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi bize durmak yakışmaz. AK Parti iktidarımız döneminde büyük bir atılım yaşayan ilçemiz, eğitim, sanayi, sağlık ve sosyal alanlarında çok önemli gelişim gösterdi. Biz, her bir yatırımı milletimiz için gerçekleştiriyoruz. Biz bu yatırımları sizden aldığımız güçle gerçekleştiriyoruz. 69. İlçe Danışma Meclisimizin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi. 



AK PARTİ AKŞEHİR İLÇE BAŞKANI ABDURRAHMAN ÇARDAKOĞLU:



“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ OYNANAN OYUNLARI BOZUYOR”



“Bir önceki toplantımızı 27 Ocakta gerçekleştirdik ve o günden bu güne, özellikle Mart ayında çok duygulu ve bir o kadar da gururlu günlere şahit olduk.12 Şubat günü Hakkari’de şehit olan Ali Ergün ve Diyarbakır’da şehit düşen Ümmet Ufacık’ı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu vesileyle İslamiyet için Peygamber Efendimizin yanında mücadele veren ve şehit olan kılıç arkadaşları başta olmak üzere Anadolu’yu bize yurt yapan ecdadımıza, 18 Mart’ta Çanakkale’de istiklal ve istikbal mücadelelerinde,  15 Temmuz’da, sınırlarımız içinde ve şu an Afrin’de vatanımız, bayrağımız, milletimiz ve ezanımız için kan döken şehit olan herkese, Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar ve kederli ailelerine sabırlar diliyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Çardakoğlu, yıllarca Türkiye’nin mücadelesinin,  ülkenin karşısında duran ve Türkiye’yi kendilerine kul yapmak isteyenlerin amacının belli olduğunu kaydederek, “Nasıl ki bundan 103 yıl önce Çanakkale’de kimlerle mücadele verildiyse 15 Temmuz’da da tablo yine aynıdır ve bu gün Suriye’de kimlerin kimlerle gezdiği ve nasıl bir plan içinde olduğu aşikârdır. Sen 11.000 km’den geleceksin! Benim 911 km sınırım olan Suriye’ye 30.000 asker yerleştireceksin, bunun üzerine 4.900 tır silah ve mühimmat göndereceksin, Fransızlardan betonu alacaksın, Almanlara mühendislik yaptırıp şehrin her tarafını tünellerle donatacaksın biz bir şey yapmayacağız! Yok öyle bir dünya. Türkiye artık eski Türkiye değil. Elhamdülillah! Afrin 18 Mart 2018 tarihinde yani 57. Alayın Çanakkale’de destan yazdığı tarihte ve 57. Gününde hem de 57. Komando taburunun ilk bayrağı dikmesiyle artık bizim. Allah başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere olmak üzere tüm silahlı kuvvetlerimizin yardımcısı olsun. Cumhurbaşkanımıza şimdiye kadar nasıl sahip çıktıysak bundan sonra da dik duruşumuzu bozmayarak hep birlik ve beraberlik içinde arkasında olacağız. İnsanlar bir araya gelerek toplumları ve ulusları oluştururlar. Ortaya verimli ürünlerin çıkması ve kolay yoldan başarıya ulaşabilmeleri için birlik ve beraberlik çatısı altında yaşamaları şarttır. Bu olguya dikkat edilirse bizi hiçbir güç yıkamaz. İşte bu akşamki toplantımız buna en iyi örnektir. Sözlerimi bu beraberliğin bozulmaması dileğiyle bitiriyor hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.



AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı 69. İlçe Danışma Meclisi temenni ve önerilerin ardından sona erdi.