Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından 2007 yılında hayata geçirilen ve binlerce çağrı alan Aile İçi Şiddet Hattı, uzmanlaşmış bir çağrı merkezi olarak hizmet veriyor.





Kurucuları arasında Türk Anneler Derneği’nin de bulunduğu Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu; kurulduğu tarih olan 1976 yılından bu yana, kadın dernekleri arasında koordinasyonu sağlıyor. Çocuğun, cinsel istismarcı failiyle evlendirilmesi halinde failin affını öngören düzenlemeye karşı çıkan Federasyon, aile içi şiddet ve ensest konularında yaptığı çalışmalarla da tanınıyor. Federasyon Başkanı Canan Güllü; verilenle yetinen, taciz ve tecavüzün sorumlusunun kendi hal ve hareketleri olduğuna inandırılmak istenen, karar mekanizmalarında ancak görev verildiğinde yer alabilen kadınların, 31 Mart yerel seçimlerinde çok az sayıda aday gösterilmiş olmalarına dikkat çekiyor.





Federasyon tarafından 2007 yılında kurulan Aile İçi Şiddet Hattı, dezavantajlı gruplara hizmet sunan Alo 183 hattından farklı olarak uzmanlaşmış bir çağrı merkezi hizmeti sunuyor. Aile içi şiddet gördükleri gerekçesiyle hattı arayanlara, ücretsiz hukuki yardım ve gönüllü psikolog desteği veriliyor. Acil durumlarda ise emniyet güçleri haberdar edilerek hızla yardım isteyen çağrı sahibine ulaşılması sağlanıyor.





Konuyla ilgili detaylı bilgi ve yapılan çalışmalar Federasyonun www.tkdf.org.tr sayfasında yer alırken, aile içi şiddete maruz kalan her yaştan kadın erkek vatandaşa destek sağlayan Aile İçi Şiddet Hattı’na 0549-656 96 96 ya da 0212-656 96 96 numaralı telefonlardan ulaşılabiliyor.