Kadınhanı nüfusuna kayıtlı 1979 doğumlu Ahmet Yıldız hakkında Konya C.Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturmada “Kovuşturmaya Yer Olmadığına” dair karar verildi.


Ümit Aykut Şener



 



Konya İl genelinde bir kısım şahıslar tarafından internet üzerinden satış ilanı verilen araçlara ‘satılık yazısı’ yazılı araç sahiplerinden senet karşılığında otolarının alınması karşılığında verilen senet tutarlarının ödeme tarihlerinde yapılmadığı yönündeki şikâyetler ve duyumlar artınca polis harekete geçti.



 



Polis, suç örgütü kurdukları ve yönettikleri tespit edilen Bekir Ç.; Cihan F., Sami Ç., Ahmet B.’nin dolandırıcılık şikayetlerine konu şahıslar olduğunu belirledi. Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda bu kişilerin şahısları telefonla arayarak veya yüz yüze görüşmek suretiyle gerçekte var olmayan çeşitli iş yerlerinin ve iş ortağı olarak tanıttıkları diğer adreslerde güvenilir esnaf profili çizdikleri öğrenildi. Sent karşılığında aldıkları araçların ödeme günleri geldiğinde gereken ödemelerin yapılmadığı, aldıkları araçları da fiyatının altında piyasaya sattıkları polis tarafından tespit edildi.



 



Diğer yandan aynı kişilerin Rent A Car’lardan kiraladıkları araçları süresi dolduğunda teslim etmeyerek piyasa değerinin altında sattıkları ve haksız kazanç sağladıkları, birbirleriyle sürekli ilişki ve irtibat halinde oldukları, gizliliğe azami ölçüde dikkat ederek dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdikleri yolunda tespitleri yapan polis, diğer şüpheliler hakkında kullandıkları GSM (cep telefonu) hatları hakkında iletişim tespit kararı alarak yapılan çalışmaları genişletti.



 



Müşteki Ali D.’nin şikayet ettiği kişiler arasında Kadınhanı nüfusuna kayıtlı 1979 doğumlu Ahmet Yıldız  Konya C.Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma sonunda dolandırıcılık olayına karıştıklarına ya da başkaca suç oluşturan bir eylemin bulunduğuna dair hakkında soruşturmaya devamla kamu davası açılmasını gerektirir DELİL elde edilemediğinden



 



Şüpheliler hakkında çıkar amaçlı kurulmuş suç örgütü üyesi olmak ve dolandırıcılık suçlarından kamu adına Soruşturma No: 2014/3456 ve Karar No: 2014/Ek Karar ile  “Kovuşturmaya Yer Olmadığına” dair karar verildi. 



Sayın Yıldız’a geçmiş olsun diyor, yasal olmayan alış-verişlerden uzak durmasını tavsiye ediyoruz.  



Not: Kadınhanı nufusuna kayıtlı 1979 doğumlu Ahmet Yıldızı'ın yine Kadınhanı nufüsuna kayıtlı 1973 doğumlu Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Akşehir Belediye Meclis Üyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Kitap Yazarı ve SMMM Ahmet Yıldız'la sadece isim benzerliği vardır.