Bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır ki, belediye akaryakıt istasyonu ‘YAP-İŞLET’ yerine ‘YAP-BOZ’ mantığı ile 3. kez ihaleye çıkarılıyor?

Haber/Yorum: Ümit Aykut Şener

2014 Yerel Seçimleri öncesinde bürokraside çok tecrübeli diye kamuoyuna takdim ettiler ama seçilince de ‘biz ne yaptık’ dercesine birbirlerine dert yandı AK Partililer. Sanki suçlusu eski yönetimmiş gibi bir hava estirerek son ilçe kongresinde muhteşem bir ekibi görev başına getirdiler. Ben haber/yorum başlıklı yazılarıma başlayınca da sağa-sola kaçışarak güya kendilerini saklamaya çalıştılar. Kısacası Akşehir’de yılın adamında “EN VURDUM-DUYMAZ BAŞKAN” unvanıyla tek favorim Belediye Başkanı Salih Akkaya, yılın iş adamı da Erdal Çiftci olmalıdır diye düşünüyorum. Ne de olsa kendisi AKTSO’nun da başkanı olduğu için İŞ ADAMI kime denir, herkesten daha iyi bildiğinden (!) duruma göre hareket etmesini de çok iyi biliyor. Temsil ettiği iş adamlarına küsmüşte Sultandağlarının bile haberi olmamış. Üyelerine bile İHANET eden bir kişi hala ne diye o koltukta oturuyor, anlamak gerçekten mümkün değil. Ancak kendisini kimin seçtiğini bile bile hala makam sevdalısı olmasındaki gerekçesi ise alışkanlık yapmasından kaynaklanıyordur diye düşünüyorum.

Gün doğmadan neler doğar, bekleyip göreceğiz…

Akşehir Belediyesi’ne bağlı olarak kurulan BEL-PET A.Ş.’nin başına gelenler pişmiş tavuğun başına bile gelmemiştir. 1999-2004 döneminde defterleri yok oldu, mahkemeye vereceğiz diyerek iktidara gelenler ki, başta dönemin belediye başkanı, bugünün Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve onun atadığı şirketin avukatı işin üstüne ciddiyetle gitmedi. Olan yine BEL-PET A.Ş.’ye oldu ve yapanın yanına kar kaldı. Artık zaman aşımına da uğramıştır. Seçim öncesi suçladığınız insanlardan bugün için ÖZÜR dilemeyi düşünüyor musunuz? Bugün için BEL-PET A.Ş.’nin yöneticileri ‘Belediye Meclisi Üyeleri’ olmaları gerekirken hali hazırda bu yöneticiler 2-3 gariban işçiden seçilmiş ve sırtlarına ağır bir yük yüklenmiş dedikodularıyla Akşehir çalkalanıyor! Toplu konut yapacağız diye yola çıkan dönemin belediye başkanı da AH alanlar içindedir. Bugün ise arsa sahipleri davayı kazanmış ve dosya halen TEMYİZ aşamasındadır. KUL hakkı yiyenlerle olan bitene seyirci kalan zihniyet şimdi nerede? Atıp-tutarken mangalda kül bırakmıyorlardı. Herkes etrafına baktığında tüm bu olup-biteni hatırlıyor, kendileriyle muhatap bile olmuyor. Başka ne yapacaklar ki; aşağı tükürseler sakal yukarı tükürseler bıyık misali gibi! Bir de utanmadan sıkılmadan hesap vermek ya da sormak yerine hala ağda-solda ahkâm kesmeye kalkıyor, beyefendiler!

Haydi Salih Başkan, çık şu kamuoyunun karşısına ve bir basın toplantısıyla yöneticilerin isimlerini ve 2004’ten günümüze BEL-PET A.Ş. ve diğer şirketlerle ilgili olarak kim ne yapmış açıklayıver. İşte Akşehir Halkı o zaman sizin şeffaflık ve cesaretiniz karşısında DİK durduğunuza inanacaktır. Aksi bir durum dedikoduları daha da güçlendirecektir. Öyle TWITTER hesabından paylaştığından sözlere gerçekten inanıyorsan işte sana HODRİ MEYDAN! Yukarıda Allah var ve kimin doğru söylediğini önce o, sonra sen en son da kamuoyu biliyor.

Diğer taraftan, Belediye Akaryakıt İstasyonunu 14 Ekim 2014 günü yapılan ilk ihale ile 280.000,00 TL’ye Çevik Tuzcu Petrol Ürün San. Tic. Ltd. Şti.’nde kalmasına karşın ‘LPG şartnameye yazılmadı’ gerekçesiyle İPTAL edildi.

İkinci ihale, 09.12.2014 tarihinde yapılmış ve LPG de dahil edilmesine karşın 358.000,00 TL. ile Nesrin Ersöz Akaryakıt Otomotiv Turizm Gıda ve San Tic Ltd. Şti.’nde kaldı. Bu defa da ihaleyi alan firma SÖZLEŞME imzalamaya yanaşmayınca Belediye Akaryakıt İstasyonu 13 Ocak 2015’te 3. Kez ihaleye çıkarıldı.

İlk ihalenin komik bir gerekçeyle iptal edilmesi sonrasında, ikinci ihaleyi alan firmanın da sözleşme yapmayarak ihalenin boşa çıkması sonucu ilk ihaleden oluşan KAMU zararını kim üstlenecek? Çünkü ilk ihale sahibini bulmuş, LPG bahane edilerek iptal edilince 2,5 aylık yaklaşık 60-65 bin lira tutarında bir gelir kaybı belediyenin kasasına girmiş olacaktı. Akşehir C.Başsavcılığını re’sen göreve davet ediyor ve bu iddiamın ihbar olarak değerlendirmesini talep ediyoruz. Çünkü ortada bir kamu zararı olduğu kesindir ve bu zarar hala devam etmektedir.

Akşehir Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri seçildikleri günden beri 5393 Sayılı Belediye Kanununa aykırı davrandıklarını, her önlerine gelen gündem maddelerini okumadan, araştırmadan ve de en önemlisi hukuka uygunluğunu öğrenmeden ‘EVET’ demelerinin faturasını mutlaka hukuk önünde ödeyeceklerdir.

Yıllardır hizmet verdikten sonra 6 yıldır atıl durumda bırakılan Akşehir Belediyesi Akaryakıt İstasyonu, Belediye Başkan Salih Akkaya’dan çektiğini kimseden çekmedi dersek yalan söylemiş olmayız. İlk ihalenin iptal nedeninin LPG olarak gösterilmesinin hukuki bir dayanağı olmalıydı. Çünkü Akşehir’de hizmete giren iki petrol istasyonun da LPG ruhsatını mahkeme kararı ile aldığını başta Akşehir Belediye Başkanı olmak üzere sağır sultan bile biliyordu. Akşehir Belediyesi’nin, kendi Avukatına danışıp-danışmadığını bilemiyoruz ama ihale konusunda aldıkları her yanlış karar açılacak olası bir “Tazminat Davası” ile belediyenin aleyhinde olabilir. Bu durumda belediyenin aleyhinde ortaya çıkacak olası bir mahkeme kararında ‘tazminat parası’ nı ihaleyi iptal edenler ödemelidir. Akşehir Halkı’nın parasını kimsenin çarçur etmeye hakkı yok! Danıştay’ın bu konudaki emsal kararı da ortada!

Sayın Meclis Üyeleri; İhale şartnamesinde yazılı TİCARETHANE’de Kafeterya, Pastane vb. gibi işletmelerle sınırlandırma yapılması da mahkemelik olabilir, dikkatli davranmanızda fayda vardır diyerek sizi bu yılın son gününde uyarıyorum.

2015 yılının ilk meclis toplantısını 5 Ocak 2015 tarihinde yapacaksınız ve önünüze yine sürpriz gündem maddeleri gelecektir. Bakın siz siz olun gündemde yer alan maddeleri önceden okuyun, araştırın ki; hukuki dayanağı ile belediye hukuk işleri müdürlüğünün (Avukatın) çıplak imzalı LEHTE veya ALEYHTE bir kararı olup-olmadığına özellikle dikkat edin!

Sonra demedi demeyin, sevgili meclis üyelerimiz!

2015 yılı hediyelerinizi Ocak’ta öğrenirsiniz. Hoş çakalın, mutlu ve sağlıklı kalın!

Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONE