Değişik bahanelerle ve bilhassa gökdelenler dikebilmek ve kapattıkları arazileri en değerli  ve pahalı arsalar haline getirebilmek için; yeşil alanları mahvediyorlar.

"YAŞ KESEN, BAŞ KESER!" diye bir atasözümüz vardı. Yandaşlara arazi rantı sevdası o kadar ballı geldi ki; ülkenin bütün yeşil alanlarını yok etmeye ısrarla devam etmekteler. Bu adamlar, insan başı kesmekten de çekinmezler. Yeşil alanların ve zeytin ağaçlarının kökünü kazımak; birçok insanın yaşamıyla oynamak; yani başlarını kesmekle aynı cinayettir. Üçüncü köprü; üçüncü havaalanı ve Marmara tüpü projeleri amaç değil bahaneydi. Asıl amaçları çok öncelerden kapattıkları tarlaları; en gözde ve en pahalı gökdelen arsaları haline getirip; servetlerine haram milyar dolarlar katmaktı.

"Üçüncü hava limanı yapmaktansa;  Atatürk havalimanını genişletmek gerektiğini; birçok uzman ısrarla dile getirdi. Hiç kulak asmadılar. Bunun için 9 dereyi ve 72 göleti kurutmuşlar. İstanbul'da yağmur, şimdiden yağmaz olmuş. Milyonlarca insanımız susuz kalmasına neden olacak bu katliam, günahtır ve suçtur.  İktidarın yanlış uygulamaları yüzünden; karşımıza çıkabilecek susuzluğa karşı, belediyelerimiz önlemler geliştirmeli.

Bulabildikleri her yeşilliği yok ediyorlar. Ormanlara ve ağaçlara katliam yaparcasına saldırıyorlar. O kadar azıttılar ki, kutsal ağaçları bile kesiyorlar. "Kutsal Ağaç olur mu?" demeyin! İncir ve Zeytin ağaçları kutsaldır. İkisinin de adı, Kuranı Kerim'de yazılıdır.

Bismillahirrahmanirrahim: "Vettiyni vezzeytuni ve Turisinine ve Hazel Beledil Emiin. Legad haleknel insani fii ahseni takviim!" diye buyurmuştur Yüce Mevlamız. Bundan da anlaşılacağı gibi, Kutsal kitabımızda adları geçen , zeytin ve incir ağaçları kutsaldır.

Yönetenler şimdi de, belli büyüklüğü ve genişliği bulmayan zeytinliklerin yok edilmesini; yerlerine rantı yüksek yapılar dikilmesini sağlayacak bir yasa çıkarmak istiyorlar.   Yanlış politikalar yüzünden, yiyeceklerimizin bile büyük bir kısmını yabancı ülkelerden ithal etmek(Dövizle satın alarak getirmek) mecburiyetinde kalan ülkemizde, ağaçlıkların ve yeşil alanların yok edilmesi; düşman saldırısı ve işgali gibi bir şeydir. Fakat yetkililer bunu yapmaktan çekinmiyorlar. Zeytin yağı en değerli yağdır; birçok hastalığın şifası zeytin yağındadır. Dağlarımızda bile, yeniden zeytinlikler oluşturalım. Fakat uzun yıllarda ancak yetişen zeytin ağaçlarına da kıymayalım.