Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idareci ve personeline yönelik Afet ve Acil Durum Hazırlık Uygulamaları semineri verildi.





Bahçelievler Ortaokulu  toplantı salonunda  düzenlenen seminere Akşehir ve Tuzlukçu'da görev yapan her okuldan bir müdür ile bir müdür yardımcısı katıldı. Eğitim semineri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Sarıkaya tarafından verildi.





 Seminerde, katılımcılara sivil savunma hizmet ve faaliyetleri, sivil savunma tedbirleri, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdit ve tehlikelerle korunma yöntemleri, afet ve acil durum yönetimi, afet ve acil durumu gerektiren haller, afet ve acil durum yönetiminin aşamaları, koruyucu güvenlik hizmet ve faaliyetleri, ilk yardımın tanımı, ilke ve kuralları, kanamalar, yaralanmalar, zehirlenmeler, kırıklar, yanıklar ve şok konularında bilgiler verildi.





Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında sivil savunma, afet, acil durum, seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmetlerinin düzenli ve etkin bir şekilde yürütülmesi, topyekün savunmanın gerektirdiği önlem ve hazırlık tedbirleri ile uygulanacak harekat tarzlarının belirlenmesi, savaş ve afetlerde görev ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi, her türlü tehlikeye karşı önlem alınması, birlikte hareket etme ve işbirliği içinde çalışma bilinci oluşturulması amacıyla verilen eğitim semineri sonrasında okul müdürlükleri, kendi okullarında eylem planı hazırlayacaklar.