Konya Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 nedeniyle vatandaşların yerinden hizmet alabilmesi, ofis temasını en aza indirmek ve internet ortamında çevrimiçi hizmet verebilmek amacıyla e-Adres İşlemleri uygulamasına geçiyor.





Tümüyle yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen e-Adres işlemleri uygulaması sayesinde vatandaşların bundan böyle adres ve levhalama işlemlerini belediyeye gelmeden internet üzerinden daha kolay ve hızlı yapabileceğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; vatandaşların bu hizmete, numarataj.konya.bel.tr adresinden de ulaşabileceklerini söyledi.





Yeni uygulamayla; başvuru türüne dayalı olarak kullanıcı evraklarının yüklenmesinin ardından başvurular alınacak, SMS aracılığı ile geri bildirim sağlanacak. SMS ile gönderilen belgelerin geçerliliği, içerik olarak Adres Kayıt Sisteminden ve belge üzerindeki karekodun harita ortamında görülmesi ile sağlanmış olacak. Levhalama gerektiren adres işlemleri için ise internet üzerinden başvurular alındıktan sonra Bölge Adres Bilgi Bürolarının saha ekipleri tarafından levha çalışması yapılarak yerinden hizmet sağlanacak. (İHA)