Yazar - Emekli Vali Adnan Yılmaz, Akşehir Belediyesi’nin kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında Akşehir’de bir konferans verdi.





Akşehir Kültür Merkezi’nde öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki kez gerçekleştirilen “Tarihin, Tarihe Altın Harflerle Nakşettiği İsim: Prof. Dr. Fuat Sezgin” isimli konferansında Emekli Vali Adnan Yılmaz, 2019 yılının Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olarak ilan edildiğini hatırlattı. Yılmaz, Fuat Sezgin’in; günde 17 saat çalışan, 29 lisan bilen, İslam Kültür ve medeniyetini dünyaya en mükemmel anlatan bir değer olduğunu söyledi.





Konferansında biyografik film gösterimi ile Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatını, yaşam felsefesini, çalışmalarını ve eserlerini anlatan Yılmaz, özellikle öğrencilere hitap ederek “Sizler de birer Fuat Sezgin olabilirsiniz” şeklinde konuştu.





Konferansın sonunda Yazar - Emekli Vali Adnan Yılmaz’a Akşehir Belediyesi adına İlçe Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz tarafından bir plaket takdim edilirken, konferansa katılan öğrenciler de Adnan Yılmaz’a kitaplarını imzalattırdılar.