Akşehir’in ana caddeleri üzerinde bulunan “Yaya Geçitleri”, sayılarının çokluğuna rağmen kurallar gereği yaya geçidi olarak işaretlenmemiş olmaları nedeniyle, trafikte yayalar için sürekli tehlike arz ediyor.





Trafikte Yaya Yılı olarak ilan edilen ve yaya güvenliği için farkındalık yaratılması yönünde onlarca etkinliğin yapıldığı 2019 yılı bitmek üzere iken, Akşehir’de yaya geçitlerinin kurallara uygun olarak belirlenmesi ve şeritlerin çizilmesi çalışmaları oldukça yavaş ilerliyor. Diğer taraftan, ana caddeler üzerindeki orta refüjlerde yaya geçişleri için bırakılan boşlukların sayısının, özellikle 24 Ağustos Bulvarı üzerinde adım başı denecek kadar fazla olması haklı eleştirilere neden oluyor.





Söz konusu geçitlerin her birinin kurallara uygun bir şekilde yaya geçidi olarak çizilmesi durumunda; trafik akışında, araçların yayalara yol verme zorunluluğundan kaynaklanan bir yavaşlamaya neden olacağı biliniyor. Bu koşullar altında yetkililerden; yayaların karşıdan karşıya geçmek isterken bir kazaya maruz kalmaları yerine, yaya geçidine ulaşmak için kısa bir mesafe daha yürümeleri ve güvenli bir trafik akışı sağlanması yönünde kararlar almaları bekleniyor.





Önceki aylarda Akşehir’de yaşanan ve araçların yayalara çarpması şeklinde meydana gelen kazalara, geçtiğimiz günlerde bir yenisi eklenmiş; 24 Ağustos Bulvarı üzerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı bir vatandaş otomobil çarpması sonucu yaralanmıştı.





Benzer kazaların yaşanmaması için tedbir alınmasını isteyen vatandaşlar; bir taraftan caddeler üzerinde olması gereken yaya geçitlerinin şeritler çizilerek en kısa zamanda belirlenmesini, diğer taraftan da bu geçitlerin sayılarının ve konumlarının trafik kurallarının ön gördüğü şekilde tespit edilmesini bekliyorlar.