Adım Adım Akşehir” Projesi kapsamında ilk hafta etkinliği olan “Akşehir ve Tarihi” bölümü, tüm okulların etkin katılımıyla tamamlandı.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#191919;mso-fareast-language:
TR">Proje, Akşehir merkez ve mahalle ilk ve ortaokullarında büyük bir beğeni ve kabul görürken öğrenci ve veliler yapılan etkinliklere katkıda bulundular.  “Adım Adım Akşehir” projesi kapsamında yapılan etkinliklerden bazıları şöyle: Okul ve sınıf panolarının hazırlanması, derslerde slaytların gösterilmesi, ilçemizin tarihi mekanlarının gezdirilmesi, Akşehir konulu resim yarışmalarının yapılması ve sergilenmesi , “Akşehirliyim” adlı kompozisyon yarışmalarının düzenlenmesi,  ilçemizin önemli tarihi yerlerinin maketlerinin yapılması, yöresel giysili çocukların sınıfları gezmesi ve yöresel giysilerin tanıtımı ve temsili Nasreddin Hoca’nın sınıfları dolaşıp fıkra anlatması vb.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#191919;mso-fareast-language:
TR">Proje ile öğrenciler; yaparak, yaşayarak ve gezerek Akşehir’i yakınen tanıma fırsatı bulurken, öğrenciler eğlenceli ve eğitici bir projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Proje kapsamında önümüzdeki gün ve haftalarda Akşehir’e ait bir çok konu yine okullarımız tarafından işlenecek ve öğrencilerin Akşehir’i daha yakın ve iyi bir şekilde tanımaları sağlanacak.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#191919;mso-fareast-language:
TR">            Adım Adım Akşehir Projesi kapsamında 5 Birleştirilmiş Sınıflı İlkokullar olan Üçhüyük Şehit Uzman Çavuş Ergün Uyanık İlkokulu, Bozlağan İlkokulu, Söğütlü İlkokulu, Yeniköy İlkokulu ve Çimendere İlkokulu için Akşehir'e gezisi düzenlendi.


color:#191919;mso-fareast-language:TR">            Amacı öğrencilerin Akşehir’in doğal, kültürel ve tarihi yerlerini yerinde gezip görerek öğrenmelerini sağlamak ve diğer okul öğrencileriyle tanışıp, yeni arkadaşlar edinmelerini ve sosyalleşmelerini sağlamak olan proje ile öğrenciler, Akşehir'in değişik mekanlarını gezme ve görme fırsatı buldular.


color:#191919;mso-fareast-language:TR">             Gezi kapsamında Nasreddin Hoca Türbesi, Hasan Paşa İmaret Camii, Gülmece Parkı, Batı Cephesi Karargahı, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, Ulu Camii, Eski Akşehir Evleri, Seyyit Mahmut Hayrani Türbesi ve Ferruhşah Mescidi, Hıdırlık gezilerek buralar hakkında öğrenciler bilgilendirildi ve öğrencilerin bu yerleri yerinde görmeleri sağlandı. Hıdırlık’ta hep birlikte yenen öğle yemeği sonunda geziye son verildi.


color:#191919;mso-fareast-language:TR">