Tunceli Müzesi, Konya Akşehir Taş Eserler Müzesi ve Bursa Türk-İslam Müzesi’nin restorasyon sonrası açılış törenlerine canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Hükümetlerimiz döneminde ülkemizin demokrasisine ve kalkınmasına çok büyük katkılar sağlarken, medeniyet ve kültür davalarımızda aynı mesafeyi kat edemediğimizi görmenin üzüntüsü içerisindeyim. Bunda kendi ihmalimiz yanında dünyadaki büyük iletişim devriminin yol açtığı zorlukların da etkili olduğunu elbette biliyorum. Buna rağmen daha fazla gayret göstermeli, bu konunu üzerine daha fazla eğilmeli, yürütülen çalışmaları daha sıkı takip etmeliydik” dedi.

Tunceli’de yapılan ilk müzede, konser ve tiyatro etkinliklerine uygun avlusuyla Tunceli’nin zengin tarihini yansıtan eserlerin sergileneceğini, Bursa’da Yeşil Medrese veya Sultaniye Medresesi olarak bilinen binayı ise Türk İslam Eserleri Müzesi olarak hizmete açtıklarını aktaran Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Konya’nın Akşehir ilçesine de önemli bir müze kazandırıyoruz. Akşehir Taş Eserler Müzesi, Selçuklu döneminden kalma 770 yıllık geçmişe sahip medrese, türbe, imaret, çeşmeden oluşan, bir dönem darüşşifa olarak da muazzam bir tarih hazinesidir. Bu taş medresede ayrıca Akşehir ve çevresinde keşfedilen mezar taşları, sandukalar, kitabeler ve diğer taş eserler de sergileniyor. Yüzlerce eserin yer aldığı müzeyi Akşehir’e kazandırmak için 5 milyon liranın üzerinde kaynak kullandık.”

Açılış törenine; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem ve Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Tolga Yuvalı, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, MHP Akşehir İlçe Başkanı Salih Akça, İYİ Parti Akşehir İlçe Başkanı Mehmet Emre, Kamu Kurum müdürleri ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.