İYİ Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai, kıyı kenar çizgisi mağdurları hakkındaki açıklamalarının iktidarı rahatsız ettiğini söyledi.





Geçtiğimiz günlerde Konya İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan arazi sahiplerinin çeşitli cezalara çarptırıldığını Meclis kürsüsüne taşımıştı. Konya AK Parti Milletvekili Orhan Erdem de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamaya cevap veren Fedai; ‘’Kıyı kenar çizgisi mağdurlarının haklı taleplerini dile getirmemiz, çözüm yolları aramamız iktidar partisini rahatsız etti.’’ dedi.





15 YILDIR ÇÖZEMEDİLER, BUNDAN SONRA DA ÇÖZEMEZLER





İYİ Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ‘’Günümüz Akşehir’inde Akşehir Gölü çevresinde bulunan köylerdeki arazilerin büyük bölümü kıyı kenar çizgisi içerisinde kalmıştır. Biz geçmiş dönemlerde bu konuyu birçok kez kamuoyunun gündemine getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz.







Son olarak bölge vekilimiz Fahrettin Yokuş TBMM kürsüsünde Akşehir ve göl çevresinde arazileri bulunan vatandaşların bu konudan rahatsızlığını dile getirdi. Görüyoruz ki İYİ Parti vekilinin konuşmaları iktidarı rahatsız etti. Rahatları bozulmasın, 15 yıldır çözemedikleri bu problem vatandaşlarımızı çeşitli cezalar ödemeye mahkum bıraktı.





Onca dönem oy verdikleriniz bu konuyu ne zaman Meclis kürsüsüne taşımışlar. Bakıyoruz sayın vekil bu problemin %90’ının çözüldüğünü söylüyor. Bu biraz da bana bu iktidar belediyesi döneminde Eskişehir’e güle oynaya verdikleri Nasreddin Hoca’nın fıkrasını aklımıza getiriyor; kıymayı kedi yedi ise kedi nerde, kedi buradaysa kıyma nerde. Yüzde doksan bu problem çözüldü ise bunca halkın feryadı nedendir. Bence vekil bey sayın başkanı da yanına alarak bu köyleri bir gezsin, o zaman açıklasın problemin yüzde doksanı çözülmüş mü?





Bu gün bu davaların birçoğu devam ediyor, üretici ve çiftçilerimiz mahkeme kapılarında. Atatürk bize köylünün efendi olduğunu söyledi, biz de köylünün efendi olduğunu biliriz. Peki beyler milletin efendilerini mahkeme kapılarında gezdirmeniz sebebi nedir? Üzüm mü yemek istiyorsunuz yoksa bağcıyı dövmek mi? Kimse kusura bakmasın. Biz bölgede bu problemi yaşayan vatandaşlarımızın haklarını savunacağız, savunmaya da devam edeceğiz. Sizde çıkıp 15 yıldır yapamadıklarınızı milletimize anlatırsınız.’’







Bölge üreticisinin de sıkıntılarına değinen Osman Fedai;





‘’Artık üretici vatandaşımızın borç gırtlağına dayandı. Bunu biz bildiğimiz gibi sizlerde biliyorsunuz, inkar etmeye gerek yok. Üretici ve çiftçi vatandaşlarımız geçen yıl aldığı gübreyi bu yıl alamaz oldu. Mazot konusuna girmeye bile gerek yok, en yakın istasyon pompasına varın mazot fiyatlarına bakın. Üretici ve Çiftçiye verilen gübre ve mazot destekleri yetersiz. Deponuza 20 liralık mazot koyun, 1 dekarlık tarlayı kaç kez sürebileceğinizin hesabını vatandaşlarımız size seçim meydanında verecekler, emin olun.





Çiftçi ve üretici vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından biri de Çiftçi Bağ-Kur ve sigortaları. 650 liraya çıkan primleri nasıl ödeyecekler diye düşünmüyor, bu çiftçinin evine aylık 650 lira giriyor mu diye hiç sormuyorsunuz. Çiftçi nasıl ev geçindirir, nasıl sigorta öder diye düşünmemenizi doğal görüyorum. Versin de nasıl verirse versin düşüncesinde olmasanız, zaten çiftçinin sırtındaki bu kamburu rahatlatma yolunu gidersiniz.’’ dedi.