Akşehir’de 2010 yılında kayıp olduğu ihbar edilen ve bulunması için ailesinin bir televizyon programına da katıldığı Zehra Özkan’ın (34), aralarında gönül ilişkisi bulunan teyzesinin oğlu Ramazan Ç. (43) tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.





Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği, 2010 yılında Ortaköy Mahallesinde yaşayan ve o tarihten beri kayıp olan Zehra Özkan’ın öldürülmüş olabileceğini değerlendiren Savcılık tarafından Jandarmadan kendilerine devredilen dosyasını araştırmak üzere özel ekip oluşturdu. Özel ekibin, kayıp kadının yakınlarıyla yaptığı görüşmeler sonucunda; iki kez evlenip boşandığı ve iki çocuğu olduğu belirlenen Zehra Özkan'ın, o dönemde teyzesinin oğlu Ramazan Ç. ile ilişki yaşadığı, şüphelinin uzun süre Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde kaldığı tespit edildi.





Harekete geçen ekiplerin Bolvadin’de yaptıkları çalışmada; 2010 yılının temmuz ayında bıçaklanarak öldürülüp Akar mevkiinde bulunan ormanlık alana atılmış ve yüzü hayvanlar tarafından parçalanmış bir kadın cesedi bulunduğu, cesedin fiziksel özelliklerinin kayıp olarak aranan kadın ile benzerlik gösterdiği belirlendi. Cesedin, Özkan'a ait olup olmadığının tespiti edilmesi için annesinden alınan kan örneği Adli Tıp Kurumuna gönderildi.





Zehra Özkan'ın öldürülmüş olduğunu değerlendiren ekipler, teyzesinin oğlu Ramazan Ç'yi gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere Konya’ya götürülmek için ekip aracına bindirilen şüphelinin, yolda cinayeti itiraf ettiği; Zehra Özkan’ın evlenmek için baskı yapması üzerine, kendisi de evli olduğu için aralarında çıkan tartışma sonucu kadını bıçaklayarak öldürdüğünü söylediği öğrenildi.





Olayla ilgili soruşturma ve şüphelinin sorgusu devam ediyor.