Medya mensupları ile bir araya geldiği iftar programında inanç, ibadet ve ahlak gibi alanları ilgilendiren yayınlara özel bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan DİB Başkanı Erbaş; “Özellikle dini alanda yapılan faaliyetlerde sahih bilginin, doğru yöntemin ve nazik üslubun önemi izahtan varestedir” dedi.

ALO 190 Fetva Hattı’na her gün 2 bin 500 soru sorulurken, Ramazanda günde 10 bin soru geldiğini aktaran Erbaş; 2 yıldır hac için bekleyenlerin bulunduğunun hatırlatılması ve bu yılki kura yönteminin sorulması üzerine şu açıklamada bulundu:

“2020 yılında hacca götüreceğimiz vatandaşlarımızın kuralarını çekmiştik. 84 bin vatandaşımızın kurasını çektik yani şu anda hazır bekleyen 84 bin kardeşimiz var. Bu 84 binden ilk 30 bini ya da 40 binini hacca gönderme imkanı bulmuş olacağız. Ancak Suudi Arabistan’ın almış olduğu karara göre; alınacak bir milyon hacı arasında, Covid-19 nedeniyle 65 yaşını geçenler olmayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak umre turlarını Ramazan sonrası için planlamaya başladık. Umrede yaş sınırı yok. Umre ücretini ise Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulunun yapacağı toplantıda netleştireceğiz.”