Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye’de salgının gerilediğini belirten Koca; "Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak, sonra daha rahat olabiliriz" dedi.





Bakan Koca'dan 65 yaş üstü vatandaşları da sevindirecek şu açıklama geldi:





"65 yaş üzeri büyüklerimiz eğer memleketlerine gitme noktasında sabit bir yere gittiğinden emin ise, sağlık durumlarında aile hekimleri açısından bir sorunları yoksa ilgili Kaymakamlıktan,zorunlu olması halinde yanlarında bir veya iki kişi olmak suretiyle ve 1 aylık bir zaman zarfında dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak. Refakat edecek kişiler 72 saat içinde geri dönebilecekler.





Seyahat izin belgesi talebi, elektronik ortamdan ya da Alo 199 hattından yapılabilecek.





Bununla ilgili duyuru ayrıca İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılmış olur. Bu karar, hareketliliği sağlayan bir unsura dönmemeli. Gidildiği yerin sabit olmasından, aile hekimliği tarafından takip edildiklerinden ve gittikleri yerde evden dışarı çıkmayacaklarından emin olmalıyız. Bu hareketliliğin yoğun olmamasını önemsiyoruz. Daha kontrollü ve uygun mekan söz konusu ise buraya geçişi sağlamak için şartları sağlamış olacağız."